BIZIT plus

Šta je AutoGPT?

AutoGPT je napredniji od ChatGPT. Nedavno je objavljen AutoGPT koji je napredniji od ChatGPT. Reč je o aplikaciji koja kada dobije zadatak pokušava da ga reši koristeći se pozadinskim alatima.

PCPress.rs Image

AutoGPT je objavljen 30. marta ove godine i postao je brzo opsesija društvenih medija. Razvio ga je kreator igre Toran Burs Ricards. Ova aplikacija je doživela uspeh jer pruža prvi pogled na veštačku opštu inteligenciju (AGI).

AGI je veštačka inteligencija koja može da obavlja zadatke koristeći svoje rasuđivanje, procese i intelekt. Za AGI se smatra da prevazilazi ljudske mogućnosti i funkcioniše kao autonoman sistem. AutoGPT koristi druge AI modele kao što su GPT 3.5 i GPT 4, koristeći njihovu funkcionalnost i stavlja ih u svoju upotrebu. AutoGPT je aplikacija otvorenog koda i komunicira sa softverom i uslugama na mreži što joj pruža mogućnost da samostalno obavlja zadatke.

Primera radi AutoGPT dobije upit za otvaranje preduzeća. Koristeći se ogromnom bazom podataka putem Interneta aplikacija može da ponudi poslovnu ideju, strategiju pa čak i da formira izgled sajta. Korisnici moraju da daju pet jasnih smernica kako bi se definisao cilj a zatim pronašlo rešenje.

Pročitajte i:  OpenAI planira da objavi svoj pretraživač

U slučaju da AutoGPT naiđe na problem koji ga sprečava da izvrši dati zadatak on razvija novi upit kako bi utvrdio problem i definisao sledeće korake.

Nakon ove aplikacije pojavile su se AgentGPT i GodMode. Reč je o aplikacijama koje imaju jednostavan interfejs i pružaju mogućnost korisnicima da direktno na stranici dobiju odgovore.

Iako ova aplikacija zvuči kao rešenje svih problema ona ima svoja ograničenja. Previše troši energije i ume da se zapetlja u sopstvenim petljama kada naiđe na problem. Dakle, njena pouzdanost nije 100%.

Izvor: alphr.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,