Šta nam donose nove tehnologije u obrazovanju?

Beograd će 8. i 9. juna biti prestonica znanja u okviru međunarodne konferencije Nove tehnologije u obrazovanju koju u BelExpo centru, petu godinu zaredom, organizuje British Council.

PCPress.rs Image

Pored mogućnosti da se čuju predavanja istaknutih predavača iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) iz zemlje i inostranstva, posetioci će imati priliku i da isprobaju najnovija tehnološka rešenja u obrazovanju na štandovima više od 30 IKT kompanija i obrazovnih institucija. Osnovni cilj ovogodišnjeg okupljanja je prevazilaženje digitalnog jaza u nastavi u zemljama Zapadnog Balkana.

Digitalizacija u prvom planu

Digitalizacija obrazovnog sistema je prepoznata kao primarna potreba modernih ekonomija, što potvrđuje podatak Evropske komisije da će u bliskoj budućnosti 90 odsto poslova zahtevati digitalne veštine. Trenutne analize pokazuju da skoro polovina stanovništva Evropske unije nema adekvatna znanja iz ove oblasti, a statistika je još lošija u Srbiji i zemljama regiona. Zbog toga ovogodišnja konferencija želi da istakne značajnu ulogu škola u razvijanju digitalnih veština među najmlađima.

PCPress.rs Image

Upotreba novih tehnologija u procesu učenja, razvoj digitalnog sadržaja, algoritamsko razmišljanje i kodiranje samo su neke od tema koje će tokom dva dana programa biti predstavljene posetiocima kroz seriju predavanja i radionica.

Pročitajte i:  Trideseta zimska bajka

Međunarodnu konferenciju Nove tehnologije u obrazovanju podržali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Centrom za promociju nauke, a platinum partner na projektu je kompanija Microsoft.

Učešće na događaju je besplatno, a svi zainteresovani se mogu registrovati na sajtu British Councila do 4.juna.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,