Starship je od sada glavni prioritet SpaceX-a

Nakon uspešnog lansiranja i spajanja Crew Dragon modula sa ISS-om, Ilon Mask, SpaceX CEO, najavio je da će u narednom periodu najveći prioritet za ovu kompaniju biti razvoj Starship-a. Najveća raketa koju je ova kompanija dizajnirala i napravila, namenjena je za slanje ljudi na Mesec, Mars, pa i dalje od toga.

PCPress.rs Image

Tri puta eksplodirala

Mask želi da se što pre finišira i testira ova rakekta, kako bi se što pre obezbedili preduslovi za njeno lansiranje. Ova raketa predstavlja budućnost kompanije SpaceX. Uspešan razvoj ove rakete značiće ne samo unapređivanje istraživanja svemira, već i značajan korak u razvoju svemirskog turizma. Naravno, pod uslovom da se napravi primerak koji neće eksplodirati, već zaista biti upotrebljiv u ove namene.

Naravno, ovo ne znači da će SpaceX zapostaviti ostale projekte. Crew Dragon je ispunio svoju misiju – odveo je ljude na Internacionalnu svemirsku stanicu, ali još uvek nije postao servis na regularnoj bazi. Do tog trenutka ostalo je još dosta posla i taj projekat sigurno neće biti zaustavljen.

Pročitajte i:  Rusija ponovo upozorila da će napasti Starlink

Izvor: Engadget

Facebook komentari: