Startap prevara ili AR revolucija?

Misteriozni startap Magic Leap je na volšeban način prikupio 1,9 milijardi dolara a da nije investitorima pokazao ni prototip. I dok se stigne ovaj uređaj za proširenu stvarnost, predstavljene su njegove prve fotke. 

magic leap augmented reality uređaj AR tech VR

Nakon 6 godina čekanja javnost je konačno dočekala uređaj za proširenu stvarnost koji bi trebalo da unese revoluciju u način na koji koristimo ovakve uređaje. Kompanija je pored (fotošopiranih) fotki uređaja otkrila i ime ovog uređaja – Lightwear. Kompanija je otkrila da je reč o ediciji za kreatore kako bi mogli da rade na softveru koji bi maksimalno iskoristio mogućnosti ovog uređaja:

Kreativni pojedinci, developeri ali i gejming zajednica imaće mogućnost da naprave šta god zamisle na ovom uređaju. Prvi korisnici će takođe moći da učestvuju u tome. Mislimo da će sjajno provesti kreirajući.

Lightwear će morati da dokaže da je bolji mnogo poznatijih proizvoda kao što su Microsoft Hololens i Apple AR smartfon tehnologija. Magic Leap tvrdi da će digitalne animacije i objekti moći da se stope sa pravim okruženjem na način koji neće umarati oči korisnika.

Magic Leap AR uređaj Lightwear augmentovana stvarnost

To će biti moguće zahvaljujući kamerama i senzorima koji će mapirati okruženje kako bi dinosaurus koji skače po sobi delovao što prirodnije. Uređaj će memorisati i gde ste postavili virtuelne objekte. Druge opcije predstavljaju komande pokretima i glasom, kao i zvuk stereo zvuk na osnovu koga ćete moći da ustanovite koliko je daleko dinosaurus koga ste pustili na slobodu.

Fotke predstavljaju finalni izgled Lightwear augmented reality uređaja koji je najavljen za početak 2018. godine. Iako još niko nije video konkretan rezultat nakon 6 godina i 1,9 milijardi investicija, Magic Leap tvrde da će vrlo brzo da naprave prototip u svojim prostorijama.

Kompanija je osnovana 2011. godine sa ciljem da kreira revolucionarni AR uređaj koji će promeniti način na koji gledamo na nove tehnologije. To se još uvek nije dogodilo, a nekako nam se čini da je i početak naredne godine nerealan rok. Ako ne budu poštovali rokove, konkurencija će ih prestići (ako već nije). Pored pomenutih Hololensa i Apple AR tehnologije, i Facebook priprema AR uređaj, a tu je uvek i Elon Musk koji je pokazao interesovanje za Oculus

Izvor: Business Insider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,