N Central domination

Dunav osiguranje uspešno završava 2017. godinu

Kompanija Dunav osiguranje ostvariće u 2017. godini profit od oko 1,25 milijardi dinara, što je rast bruto dobiti od 20% u odnosu na prošlu godinu. Poslovna godina za ovu kompaniju završiće se sa bruto premijom od preko 200 miliona evra.

PCPress.rs Image  

Predsednik izvršnog odbora te kompanije, Mirko Petrović izjavio je da je evidentiran rast premije u odnosu na 2016. godinu, pri čemu će neživotno osiguranje rasti preko 7% u premiji, a životno osiguranje 11%. Spomenuo je i da takvi rezultati, s jedne stane, ukazuju na rast srpskog tržišta osiguranja i njegov potencijal za još veći razvoj, a s druge strane, ukazuju na stabilnu i sigurnu poziciju Dunav osiguranja na tržištu.

Drugi značajni pokazatelj uspešnog poslovanja kompanije jeste tržišno učešće, a Dunav osiguranje bi, prema procenama, trebalo da završi godinu sa tržišnim udelom od između 26-27% u celokupnoj industriji osiguranja. Ciljevi kompanije za 2018. godinu su rast bruto premije, zadržavanje tržišnog učešća i povećanje profitabilnosti u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,