BIZIT 2022

Pregled Android aplikacija – Stay Alight

Mikrobi su zauzeli svet, a jedina „osoba“ koja može da im se suprotstavi je gospodin Sijalica! Naime, ljigava zelena stvorenja ukrala su svetlo na planeti, što je rezultovalo haosom i urušavanjem civilizacije, pa je na vama da ga vratite koristeći sve moguće metode. Iako se zbog unikatnog grafičkog okruženja može pomisliti da je Stay Alight (goo.gl/x7KE24, 89,4 MB) derivat Little Big Planet‑a, pred nama je varijacija na temu Worms, Angry Birds i sličnih igara.

Stay Alight 1.1.0Radnja se odvija na statičnom ekranu gde je cilj kuglicama svetlosti „poskidati“ sve mikrobe koji tu obitavaju. Neki samo mirno stoje, neki se šetkaju po unapred definisanoj putanji, a ima i onih koji se sporadično pojavljuju na ekranu. Glavni junak je zakovan za početnu poziciju i jedino može da ispaljuje kuglice svetlosti ka neprijateljima, uz izbor ugla i intenziteta izbačaja. Nakon kontakta s neprijateljima ili okolišem, kuglice odskaču tamo‑amo neko vreme sve dok ne izgube energiju i usput „kupe“ mikrobe na koje naiđu. U arsenalu imate nekoliko različitih vrsta kugli koje ne možete slobodno da koristite već isključivo kada dođu na red (nešto slično kao u Angry Birds). Tako se pored već opisanih klasičnih energetskih kuglica možete služiti varijacijama koje se posle izbačaja rasprskavaju na komade, eksplodiraju nakon odskoka od tla, ispaljuju projektile i slično. Pored toga, na raspolaganju su i specijalne moći – muholovka kojom možete da spljeskate mikrobe, sprej za uništavanje bakterija, zemljotres itd. Nažalost, ova pomagala ćete morati da kupite za pravi novac ili da jednostavno smislite način da završavate nivoe bez njih.

Pročitajte i:  Sada možete da sakrijete svoje privatne sesije pregledanja na Android-u iza otiska prsta

Stay-Alight-QRInače, nivoi su podeljeni po oblastima i iako se svode na šablon, iznenađuje njihova raznolikost. To i izuzetne tehničke karakteristike su glavne odlike igre.

(Objavljeno u časopisu connect #34)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,