Steam Deck će imati pristup Epic anti-cheat softverima

Valve Steam Deck naslovi od sada će imati pristup Epic-ovom softveru Easy Anti-Cheat. Kompanija je navela da je dodavanje podrške za Steam Deck naslovima koji koriste EAC jednostavan proces.

Steam Deck će imati pristup Epic anti-cheat softverima

Najpopularniji Steam Deck naslovi imaće pristup EAC softveru

Programeri neće morati da ažuriraju svoju verziju paketa za razvoj softvera ili da unose druge promene koje oduzimaju mnogo vremena. Dve najveće anti-cheat usluge sada će biti podržane na Proton-u i Steam Deck-u. U praksi, to bi trebalo da znači da će više igara raditi sa Valve-ovim ručnim uređajem kada bude lansiran sledećeg meseca. Naravno, jedna je stvar da Valve obezbedi da njihove igre rade bez problema na Steam Deck-u, a sasvim druga da osigura njihovu kompatibilnost.

Još uvek je nejasno da li će neke od najpopularnijih igara za više igrača na Steam-u koje koriste BattlEye i EAC, uključujući naslove kao što su Rainbow Six Siege i PUBG, raditi prvog dana kada Steam Deck bude dostupan. Valve je pokušao da reši deo te neizvesnosti svojim nedavno najavljenim programom Deck Verified. Ove nedelje, Valve je dodao 67 naslova u bazu podataka, od kojih bi 39 trebalo da radi bez problema na uređaju.

Pročitajte i:  Roblox nije blokirao Linux ili Steam Deck  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,