Steam: Prevare preko loših kritika igara

Steam je jedna od najboljih platformi za pronalaženje video igara, ali neki nezavisni developeri tvrde da nije sve savršeno. Problem je u kritikama, te u tome što neki prevaranti ovu opciju navodno zloupotrebljavaju.

PCPress.rs Image

Developer koji je napravio igru Brok je nedavno na svom Twitter nalogu objavio da prevare koje su u vezi s kritikama utiču na prodaju video igara. Komentari pomažu da se lakše pronađe sledeća igra, a niko ne želi one s niskim ocenama. Kao dokaz je navedeno to da je pomenuta igra samo dva dana nakon objavljivanja postala meta, budući da su se pojavile sumnjive negativne kritike.

Mnogi od kritičara su imali samo po jednu negativnu kritiku, i to baš za Brok. Developer tvrdi da je većina prvo objavila pozitivne komentare, ali se potom nešto promenilo. Pretpostavlja se da je do promene došlo zbog besplatnih kodova – developeri dobijaju mnogo poruka u kojima se od njih traži besplatan kod za neku igru, a potražioci tvrde da su kritičari, YouTube kreatori, novinari. Većina su ipak prevaranti koji kodove potom prodaju na ilegalnim sajtovima.

Pročitajte i:  Echoes of the Plum Grove: Kao Sims, samo strašnije

https://twitter.com/COWCATGames/status/1563957983884845056?s=20&t=R_9ETUjX1z7CAHxyTS2l5w

Tvorac igre Brok je došao na ideju – poslao je kodove koji otvaraju samo prolog svima koji su ih tražili, uz pretpostavku da će oni koji stvarno žele da igraju i kritikuju odmah to i učiniti, te se javiti da prijave grešku. Većina to nije učinila, pa se pretpostavlja da su kodove odmah prodali. Nakon što su kupci ustanovili grešku, prevaranti su se razljutili i počeli napad negativnim kritikama. Tako je sve počelo, a Brok trenutno ima dobru ocenu na platformi Steam.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,