Stigao je Tesla Smartphone 9.1

Dugo očekivani naslednik prvog Tesla pametnog telefona iz premium segmenta je stigao, a kompanija Comtrade je danas, 09. avgusta predstavila Tesla Smartphone 9.1. Ovaj uređaj ispunjava očekivanja onih kojima je važan svaki detalj: moćni procesor u skladu sa radnom memorijom velikog kapaciteta, fotografije vrhunskog kvaliteta, zavidan nivo autonomije, potpuni multimedijalni doživljaj i još mnogo toga.

PCPress.rs Image

Tesla Smartphone 9.1 dolazi sa vrlo kvalitetnim LTPS ekranom od 5,5 inča, karakterističnim po izuzetno brzom odzivu na komande, ali i odličnom prikazu na otvorenom, zahvaljujući GFF full lamination tehnologiji i snažnom pozadinskom osvetljenju. Rezolucija od 1920×1080 piksela garantuje vrlo jasnu i detaljnu sliku sa oštrim prikazom. Miravision tehnologija omogućava podešavanje boja shodno potrebama korisnika, a funkcija automatskog podešavanja osvetljenja štedi bateriju tako što ostvetljenost ekrana prilagođava spoljnim uslovima, za impresivan prikaz u svakoj situaciji. Tesla Smartphone 9.1 poseduje još jednu novinu, Eye protection opciju. Njenim pokretanjem aktivira se filter za plavu boju čime se smanjuje opterećenje očiju prilikom gledanja u ekran.

Osmojezgarni 64-bitni procesor obezbeđuje brzo i kvalitetno izvršavanje zadataka bez ikakvih zastoja. Njegova usklađenost sa radnom memorijom od 4 GB obezbeđuje visoku efikasanost u radu, pri čemu simultana upotreba velikog broja aplikacija ne predstavlja nikakav problem. Zahvaljujući Mali T860 grafičkom procesoru, multimedijalni doživljaj je na visokom nivou, a igranje i najzahtevnijih igrica teče veoma glatko.

Pročitajte i:  Tesla izbegavala plaćanje federalnog poreza dok je isplaćivala izvršnim direktorima 2,5 milijardi dolara tokom pet godina

PCPress.rs Image

Tesla Smartphone 9.1 opremljen je aktuelnim Nougat operativnim sistemom Android 7.0. Njegova optimizacija omogućava maksimalnu uštedu baterije pri obavljanju svakodnevnih zadataka. Funkcija Data Saver obezbeđuje racionalniju upotrebu mobilnih podataka putem isključivanja pozadinskog rada aplikacija. Tu je i Dual screen opcija koja obezbeđuje podelu ekrana i paralelni rad u dve aplikacije, a funkcija brzog prebacivanja između dve poslednje korišćene aplikacije značajno olakšava i ubrzava rad.

Tesla Smartphone 9.1 koristi revolucionarnu Dual cameras tehnologiju, tako da vrhunske fotografije više nisu rezervisane samo za vlasnike profesionalnih foto aparata. Uz dve kamere (13 i 2 megapiksela) sada je moguće snimiti dve pozicije iste scene pri čemu će objekat koji je u fokusu biti izoštren, a ostatak zamagljen, za profesionalni rezultat. Kada se iskombinuju, dve kamere mogu da obuhvate više prostora i širi kadar, a pored toga tu je i prednja kamera od 8 megapiksela, za najbolje selfije.

PCPress.rs Image

 

Tesla Smartphone 9.1 odlikuje baterija kapaciteta 3.000 mAh, a optimizacija sistema omogućava dodatno produženu autonomiju, čak 50% dužu u odnosu na prethodnu verziju. Pored toga, Quick Charge funkcija omogućava veoma brzo punjenje onda kada je to najpotrebnije, jer samo za sat vremena, Tesla Smartphone 9.1 dostiže 50% svog kapaciteta.

Pročitajte i:  Tesla je pobedila u ratu za EV punjače

Tesla Smartphone 9.1 opremeljen je senzorom za otključavanje telefona putem otiska prsta. Senzor je smešten na prednjoj strani telefona što je veoma zgodno kada se telefon nalazi na stolu. Fingerprint senzor nalazi se na tasteru koji je multifunkcijski – pored otključavanja, taster nudi i pregled trenutno dostupnih aplikacija, kao i mogućnost povratka u glavni meni pritiskom ili vraćanje korak unazad putem laganog dodira.

PCPress.rs Image

Uz podršku za 2G/3G/4G vezu pristup internetu je brži, uz veće brzine prenosa podataka i bolju pokrivenost signalom. Izuzetno dobra 4G podrška omogućava kvalitetan i stabilan signal, bolju saradnju sa ovim mrežama u inostranstvu, kao i pristup novim tehnologijama onog trenutka kada ih operateri omoguće. Pored toga, tu je i Dual SIM funkcija koja omogućava upotrebu dve SIM kartice.

Navedene premium pogodnosti važe isključivo za tržište Srbije.

Tesla Smartphone 9.1 ima notifikacionu LED lampicu koja signalizira propuštene pozive, poruke i druga obaveštenja. Gde god da se nalazite GPS vas neće izneveriti, a uz a-GPS i GLONASS podršku precizno navođenje do željene lokacije je zagarantovano.

Pročitajte i:  Tesla navodno odustaje od jeftine verzije EV

Zanimljiva stavka je da su vrhunski domaći kompozitori kreirali jedinstvene, zanimljive i dopadljive rington-ove po kojima će telefoni Tesla biti  prepoznatljivi.

Izvor: PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,