BIZIT plus

Stiv Vozniak (ni)je doneo koronavirus u SAD

Suosnivač Apple-a, Stiv Vozniak nedavno je objavio Tweet u kome je sugerisao da bi on i njegova supruga mogli da budu „nulti pacijenti“, odnosno osobe koja je u SAD donele koronavirus. Ipak, ta vest se pokazala netačnom.

PCPress.rs Image

Naime, on se sa svojom suprugom vratio sa putovanja iz Kine 4. januara, nakon čega su oboje imali sve simptome koronavirusa – jak kašalj, otežano disanje i povišenu temperaturu. Međutim, pokazalo se da (na sreću) ti simptomi nisu ukazivali na ovaj virus, što je naknadno potvrdila i sama Vozniak-ova žena.

Šta se desilo nakon povratka?

On je naglasio da je odmah nakon povratka iz Kine imao zakazano pojavljivanje na nekoliko događaja u Las Vegasu, ali da se pojavio samo na nekoliko, na kojima nije mogao da priča jer je potpuno izgubio glas. Zato je otkazao svoje učešće na preostalim događajima i vratio se kući gde je preležao dva dana jer nije bio u stanju da ustane iz kreveta. Još dok je bio u Vegasu, svima je rekao da je bolestan i trudio se da bude maksimalno izolovan od ljudi. Iskustvo koje je doživeo opisao je kao najgoru prehladu koju je imao u svom životu.

Pročitajte i:  Apple prototipi sklopivih ekrana nisu prošli testiranje

Njegova gupruga Dženet, prošla je još gore. Iskašljavala je krv i javila se u bolnicu, gde su joj rekli da nije u pitanju američki grip. Stiv je rekao i da je obavestio Center for Disease Control, ali da je od njih dobio samo formalno generičko uputstvo da što češće pere ruke, jer u tom trenutku u SAD-u nije sprovođen test za COVID-19 virus.

Inače, Stiv Voznijak se na Twitter-u ranije šalio na račun koronavirusa, ali poslednja njegova objava na tu temu definitivno nije bila šala.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: