ASUS ROG Flow

Stiv Vozniak (ni)je doneo koronavirus u SAD

Suosnivač Apple-a, Stiv Vozniak nedavno je objavio Tweet u kome je sugerisao da bi on i njegova supruga mogli da budu „nulti pacijenti“, odnosno osobe koja je u SAD donele koronavirus. Ipak, ta vest se pokazala netačnom.

Naime, on se sa svojom suprugom vratio sa putovanja iz Kine 4. januara, nakon čega su oboje imali sve simptome koronavirusa – jak kašalj, otežano disanje i povišenu temperaturu. Međutim, pokazalo se da (na sreću) ti simptomi nisu ukazivali na ovaj virus, što je naknadno potvrdila i sama Vozniak-ova žena.

Šta se desilo nakon povratka?

On je naglasio da je odmah nakon povratka iz Kine imao zakazano pojavljivanje na nekoliko događaja u Las Vegasu, ali da se pojavio samo na nekoliko, na kojima nije mogao da priča jer je potpuno izgubio glas. Zato je otkazao svoje učešće na preostalim događajima i vratio se kući gde je preležao dva dana jer nije bio u stanju da ustane iz kreveta. Još dok je bio u Vegasu, svima je rekao da je bolestan i trudio se da bude maksimalno izolovan od ljudi. Iskustvo koje je doživeo opisao je kao najgoru prehladu koju je imao u svom životu.

Pročitajte i:  Apple je odbio najnoviji pokušaj Parlera da se vrati u App Store

Njegova gupruga Dženet, prošla je još gore. Iskašljavala je krv i javila se u bolnicu, gde su joj rekli da nije u pitanju američki grip. Stiv je rekao i da je obavestio Center for Disease Control, ali da je od njih dobio samo formalno generičko uputstvo da što češće pere ruke, jer u tom trenutku u SAD-u nije sprovođen test za COVID-19 virus.

Inače, Stiv Voznijak se na Twitter-u ranije šalio na račun koronavirusa, ali poslednja njegova objava na tu temu definitivno nije bila šala.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,