PC Press Studio

Stiven Spilberg će producirati filmove za Netflix

Producentska kompanija Stivena Spilberga, Amblin, potpisala je ugovor sa Netflix-om o strimovanju novih igranih filmova. Potez je pomalo iznenađujuć, s obzirom na neke prethodne Spilbergove izjave o strimovanju filmova. Dogovor pokriva najmanje dva filma godišnje.

Stiven Spilberg će producirati filmove za Netflix.

Netflix novim potezima jača svoju poziciju na tržištu

I dalje nije objavljena informacija da li će Spilberg režirati filmove za Netflix. S obzirom da Amblin ima ugovor i sa Universal-om, proizvodiće filmove za oba distributera. Amblin je u prošlosti sarađivao sa Netflix-om. Producirao je „The Trial of the Chicago 7“, koji je osvojio šest nominacija za Oskara. Takođe, saradnja je ostvarena i na biografskom filmu „Maestro“ o kompozitoru Leonardu Bernštajnu, koji režira i glumi Bredli Kuper.

Spilberg je svojevremeno izrazio protivljenje strimovanju filmova koji ispunjavaju uslove za dodelu Oskara. Bez obzira na Spilbergove prethodne nesaglasnosti, potpisivanje sporazuma između njega i Amblina, veliko je rešenje za Netflix. Ovakav potez jača Netflix-ovu listu filmova velikih režisera. Kompanija ove godine objavljuje najmanje jedan film svake nedelje i sigurno će nastojati da održi taj tempo.

Pročitajte i:  TikTok-ova native aplikacija stiže za Vision Pro

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,