Sudbina modela iPhone SE 2 ipak neizvesna

Taman kad su glasine o novom iPhone SE modelu uzele maha, analitičar Ming-Chi Kuo iz KGI Securities otkrio je podatke prema kojima Apple ne radi na novom modelu, a i ako radi – korisnici mogu da očekuju tek male promene u odnosu na prethodni model, poput bežičnog punjenja i Face ID tehnologije.

PCPress.rs Image

Kako kaže Kuo, pored tri iPhone modela koje je kompanija lansirala prošle godine, te tri koja će navodno predstaviti ove, logično je da nema dovoljno sredstava i za novi SE model, koji bi bio četvrta iPhone varijanta u 2018. godini. Moguće je da će se pojaviti model sa osnovnim procesorskim unapređenjima, ali korisnici ipak ne bi trebalo da očekuju mnogo.

iPhone SE je zanimljiv zato što zauzima neobično mesto u iPhone liniji, te još uvek koristi dizajn iPhone 5 uređaja koji je predstavljen 2012, a sa komponentama iPhone-a 6s iz 2015. To znači da bi novi model o kojem se spekuliše mogao da dobije unapređenje kada je u pitanju brzina procesora, te počne da liči na neke novije modele, i nešto spremnije dočeka iOS 12. Među korisnicima je popularan zbog povoljnije cene, te manjih veličina ekrana, koje će predstavljati alternativu 6-inčnim displejevima drugih uređaja koji su planirani za ovu godinu, tako da bi, na kraju, SE 2 model mogao da ima smisla, pa i da donese dobit.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,