QNAP Mikroprinc

Supernatural i Telenor izgradili prvi lavirint park

Prvi lavirint park u Beogradu izgrađen je u subotu na Adi Huji zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i pokreta Supernatural.

Srdjan Stankovic, Uve Fredhajm i Rambo Amadeus na sadnji Telenor Lavirint parka
Srdjan Stankovic, Uve Fredhajm i Rambo Amadeus na sadnji Telenor Lavirint parka

Na prostoru prečnika 26 metara posađen je ligustrum – poluzimzeleni žbun, prilagodljiv svim vremenskim uslovima, a u samom  lavirintu postavljeno je i sedam klupa za odmor. Centar lavirint parka ukrašen je skulpturom od gvožđa, umetnika Viktora Kiša, koji oslikava transformaciju energije iz jednog oblika u drugi.

„Tokom proteklih godina izgradili smo parkove kod Kule Nebojša na Kalemegdanu i vrt na Adi Huji. Lavirint park je treći po redu park koji je Telenor poklonio Beogradu u okviru saradnje sa Supernaturalom“, kaže Sandra Štajner, izvršna direktorka korporativnih komunikacija i ljudskih resursa kompanije Telenor.

„Telenor lavirint u Supernatural parku formiramo sa kompanijom Telenor koja razume važnost projekata iz oblasti zaštite životne sredine, od kojih svi na kraju imamo koristi kao društvo. Za nas je podrška jedne ovakve kompanije, lidera u svojoj oblasti, od velike važnosti, i to je najbolji način da se doprinese unapređenju životne sredine. Veoma je bitno da nevladine organizacije i biznis sektor na ovakav način sarađuju. Lavirint je, s jedne strane, način ozelenjavanja površine na Adi Huji, ali je i ujedno umetničko delo koje oplemenjuje prostor i promoviše brigu o sredini“, kaže Srđan Stanković, osnivač Supernatural pokreta.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Telenor uvodi neograničeni mobilni internet za svoje korisnike
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , ,