Računari i Galaksija

Svuda pođi u Gorski Hotel na Kopaonik dođi

Bilo da ste pojedinac koji traži mesto na kom će se lepo odmoriti ili kompanija koja planira da organizuje korporativni događaj van gradske vreve i spoji lepo i korisno, Gorski Hotel na Kopaoniku je mesto koje vredi razmotriti. Sredinom juna, tačnije 17, otvorena je letnja sezona u ovom planinskom centru, a mi smo imali prilike da prisustvujemo i doživimo sve čari i blagodeti ovog mesta.

PCPress.rs Image

Proteklu godinu dana čovečanstvo se susrelo s mnogim izazovima kako u organizaciji privatnog, tako i poslovnog života. Sada, kada se vidi svetlo na kraju tunela, svi razmišljamo o tome gde bismo mogli da otputujemo, predahnemo i „napunimo baterije”. Takođe, slabljenjem zdravstvenih mera primetan je porast interesovanja kompanija za organizovanje korporativnih događaja i teambuilding-a te veliki broj intenzivno razmišlja o odabiru pravih mesta.

PCPress.rs Image

Leto je tradicionalno rezervisano za more, međutim ovo putovanje nas je uverilo da nikako ne smemo prevideti planinu kao jedan od potencijalnih izbora. Za kratak (ali sladak) period uspeli smo da doživimo pravu malu avanturu, a za to se pobrinulo ljubazno i predusretljivo osoblje hotela Gorski koje se uvek brinulo da se osećamo kao kod kuće. Svaki segment našeg boravka bio je pažljivo isplaniran u cilju da maksimalno iskoristimo vreme koje je pred nama na čistom planinskom vazduhu.

PCPress.rs Image

Aktivnosti na otvorenom

Vožnja žičarom u letnjem periodu bila je veoma interesantna jer nam je omogućila da iz potpuno nesvakidašnje perspektive sagledamo šumu i širi predeo planinskog vrha. Takođe, vožnja gondolom na trasi centar Kopaonika – Brzeće nije bila ništa manje impresivna. Iz prozirne kabine celom vožnjom, koja traje nekih 12 minuta, trasom koja je dugačka 3822 m, pružali su se neverovatni pejzaži od kojih zastaje dah. Visinska razlika između početne i krajnje stanice gondole od 843 m se u tako kratkom vremenskom periodu i te kako oseti, ali pravim avanturistima predstavlja uživanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PC Press (@pcpressrs)

Kada je reč o aktivnostima na otvorenom, Kopaonik ima dosta toga da ponudi, a ono što nas je posebno obradovalo bila je vožnja safari vozilom do izletišta Kadijevac koje se nalazi u Nacionalnom parku Kopaonik, sedam kilometara udaljeno od turističkog centra, na putu prema Jošaničkoj Banji. Okruženo je gustom četinarskom šumom kroz koju prolazi planinska reka Samokovka koja daje posebnu draž celokupnom ambijentu i predstavlja idealno mesto za odmor, rekreaciju i druženje. Tu nam je priređen bogat ručak u prirodi, na koji niko nije ostao ravnodušan. Iz hotela Gorski naša kolona koju su činila dva safari vozila i nekoliko kvadova uputila se nepristupačnim i vijugavim šumskim stazama do krajnjeg odredišta. Prilično truckava vožnja koja je trajala oko sat vremena predstavljala je pravu poslasticu ljubiteljima netaknute prirode i ekstremnih sportova, kao i uzbudljivo iskustvo koje će zauvek ostati u lepom sećanju.

PCPress.rs Image

Za one koji vole mirnije aktivnosti u prirodi tu je uvek šetnja, a mi smo imali priliku da se s najvišeg vrha Kopaonika, Pančićevog vrha (2017 m), spuštamo uz stručnog vodiča. Slušali smo o bogatstvu flore i faune ovog planinskog blaga i zaštićenim vrstama, međutim pogled koji se pruža s „krova Srbije” zaista je nešto posebno i to treba doživeti. Nikako ne treba propustiti priliku da osetite kako je biti između neba i zemlje.

Još jedan vid aktivnog opuštanja na otvorenom koji smo imali prilike da isprobamo bila je joga u prirodi, kao i aerobik u spoljašnjem bazenu hotela Gorski s toplom vodom. Obe aktivnosti su interesantne i imaju brojne koristi za dušu i telo, što bi bilo dobrodošlo apsolutno svima, a posebno bi odgovaralo kompanijama koje planiraju da organizuju teambuilding za svoje zaposlene.

PCPress.rs Image

Udobnost i komfor na prvom mestu

Nakon svih aktivnosti na otvorenom uvek je dobro znati da vas čeka lepa i prostrana hotelska soba kao i wellness i spa centar u kom možete da se maksimalno opustite i zaboravite na vreme. U svaku sobu može da stane minimum od jedne do tri osobe dok je najveći broj gostiju po sobi pet. Svaka soba, kao i ceo hotel, rađeni su u eklektičnom planinskom stilu sa dodatkom gradske modernosti, što odaje vrlo simpatičan utisak udobne savremene brvnare. U svakom detalju i kutu hotela oseća se vrhunski komfor i nenametljivi luksuz, ali uprkos tome, zadržan je osećaj domaće atmosfere, što ga čini jedinstvenim.

PCPress.rs Image

Relaksacija i opuštanje ne bi bili potpuni bez wellness i spa centra. Gostima hotela su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazen uz spa bar i pogled na vrhove Kopaonika. Tu je i svet sauna u kom se nalaze – VIP finska sauna i VIP parno kupatilo, parno kupatilo, slana soba, tuš doživljaja, Kambala hladan tuš, ledena fontana, staza doživljaja, finska sauna, borova sauna, tepidarijumi, relaks, Vichy horizontalni tuš i Thermal Bed Paradise. Vrhunska usluga hotela ogleda se i u tome što je kompletan rad prilagođen uslovima i merama zdravstvene bezbednosti te da se više puta dnevno spa centar kompletno dezinfikuje i čisti.

PCPress.rs Image

Kompletan doživljaj i celokupnu uslugu koju Gorski Hotel pruža svojim gostima zaokružuje i gastronomski užitak, restoran La pista. Ekskluzivni restoran italijanske kuhinje, kako i sami kažu, prvi je i jedini fine-dining restoran na Kopaoniku. Hrana se priprema isključivo od namirnica prve kategorije dopremljenih direktno iz Italije, a mi smo imali prilike prvo veče i da degustiramo specijalitete koje ovaj restoran ima da ponudi. Kada smo pomislili da bolje ne može, organizatori su nas iznenadili i priredili veče za pamćenje. U prostorijama hotela Gorski nalazi se i najpopularniji beogradski restoran Nacionalna klasa, koji je u regionu već postao sinonim za dobar provod, a posle Beograda i Novog Sada, svoja vrata je otvorio i nama na Kopaoniku. Uživali smo u specijalitetima nacionalne kuhinje, vrhunskom asortimanu pića i popularnom muzičkom programu, što Nacionalnu klasu izdvaja u sam vrh gastro i noćnog života.

PCPress.rs Image

Usled gustog rasporeda i kratkog boravka nismo uspeli da isprobamo sve aktivnosti koje Kopaonik pruža leti, kao što su, na primer, bob na šinama, zip line, jahanje, streličarstvo, letnja ski-staza, tjubing staza i ostalo ali to samo može da bude razlog više da se vratimo u hotel Gorski i ovu planinsku oazu. Ko zna, možda se sretnemo na otvaranju zimske sezone!

Korisna adresa: gorskihotel.com/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,