Tag Heuer, Google i Intel predstavili sat

Kompanije Intel, Tag Heuer i Google predstavile su pametni sat opremljen je Intel tehnologijom sa Android operativnim sistemom.

SAR8A80.FT6045 TH CONNECTED MOOD PACKSHOT 2 DIAL ON LOW DEF

 

TAG Heuer povezani sat je pravi sat, i svojim izgledom, različitim brojčanicima i minutnom trakom, ali i u smislu „interaktivnih brojača”, zahvaljujući jedinstvenom načinu na koji su aplikacije prikazane.

Princip je jednostavan: brojač i kazaljke ostaju, dok je većina relevantnih informacija partnerske aplikacije prikazano unutar tri brojača na hronografskom brojčaniku kod oznake za 12, 6 i 9 sati, kompletno integrisane u estetsko okruženje sata.

Šta ukoliko vas nešto prikazano na brojaču zaista zanima? Jednostavnim pritiskanjem brojača koji vas zanima, otvoriće se aplikacija preko celog ekrana.

Omiljene aplikacije, novosti iz sporta ili podsetnici… jednostavno ih je koristiti, a informacije su pregledne i omogućava korisniku da ostane fokusiran Kompanije Tag Heuer, Intel korporacija i Google danas su predstavile povezani sat kojeg je dizajnirao luksuzni švajcarski proizvođač a opremljen je Intel tehnologijom i svim onim što Android Wear univerzum ima da ponudi.

Tag Heuer povezani sat, kojeg pokreće Intel tehnologija, predstavljen je na konferenciji za novinare u LVMH tornju, a domaćini događaja su bili Žan Klod Biver (Jean-Claude Biver), generalni direktor kompanije Tag Heuer i predsednik odeljenja za proizvodnju satova u okviru LVMH grupe, Brajan Krzanič (Brian Krzanich), generalni direktor Intel korproracije i Dejvid Singlton (David Singleton), potpredsednik u odeljenju inženjerstva za Android, u kompaniji Google.

„Veoma smo ponosni što imamo priliku da predstavimo prvi povezani sat koji u budućnost uvodi više od 150 godina istorije. Tag Heuer povezani sat omogućava da se povežete ne samo sa budućnošću, već i sa večnošću,” rekao je Žan Klod Biver.

„Intel čini neverovatna iskustva mogućim, uz pomoć pametne tehnologije povezivanja. Zajedno sa kompanijama TAG Heuer i Google stvorili smo lep, inteligentan i funkcionalan proizvod koji usklađuje najnovije računarske inovacije sa iskustvom u pravljenju satova starim više od jednog veka, njegovoj bezvremenskoj estetici i vrhunskim kvalitetom,” naglasio je Brajan Krzanič.

Pročitajte i:  Google je počeo da blokira veb sajtove sa vestima

„Od Google Search do pametnih satova, Google teži tome da pruži pravu informaciju u pravo vreme i na pravom mestu. Putem Android operativnog sistema, ovu uslugu činimo dostupnom mnogim korisnicima raznih uređaja širom sveta. TAG Heuer povezani sat, iz linije Android Wear, luksuzan je sat koji je istovremeno lep i neverovatno koristan. Veliko nam je zadovoljstvo da ga predstavimo zajedno sa kompanijama TAG Heuer i Intel,” potvrdio je Dejvid Singlton.

TAG Heuer povezani sat kojeg pokreće Intel tehnologija luksuzan je sat renomiranog proizvođača TAG Heuer čije se sedište nalazi u La Chaux-de-Fonds, kolevci švajcarske tradicije časovničarskog zanata koje se nalazi na 1000 metara nadmorske visine, među predivnim planinskim pašnjacima i planinama.

Čkaiš (dostupno je još 6 boja – crvena, plava, bela, narandžasta, zelena i žuta i prodaju se odvojeno) sa kopčom napravljenom od titanijuma druge klase čime model dobija na eleganciji, karakteru i završnom nivou obrade kakav se očekuje od dobrog ručnog sata. Cena sata je 1500 USD/1,350 EUR/1,400 CHF/1,100 asovničari su tamo, od 18. veka, provodili zime u svojim radionicama (dok su leti bili na farmama na pašnjacima), stvarajući neverovatne satove koji su stekli jedinstvenu reputaciju i neponovljivo kombinovali kvalitet i ekskluzivnost, čime su osvojili ceo svet. Više od 150 godina, kompanija TAG Heuer bavi se dizajniranjem i proizvodnjom elegantnih sportskih satova, uključujući i neke od najtačnijih hronografa proizvedenih u okviru švajcarskih industrije satova.

Sa prečnikom od 46 mm, TAG Heuer povezani sat je dizajniran kao pravi hronograf kojeg karakterišu kućište napravljeno od titanijuma druge klase, modernog materijala koji čini da sat bude lakši i otporniji na udarce, u poređenju sa tradicionalnim materijalima kao što su čelik i zlato. Sat ima crni gumeni GBP.

Pročitajte i:  Circle to Search - uskoro i prevod jezika

TAG Heuer kompanija prvi put omogućava tri digitalna brojčanika na satu (poznatija kao lice sata), koje prati prepoznatljiv dizajn TAG Heuer Carrera kolekcije, uključujući kazaljke, indeks, brojače, polje sa datumom i traku sa minutima.

Od datuma predstavljanja, dostupni će biti: hronografski brojčanik, brojčanik sa 3 kazaljke i GMT brojčanik, koji prikazuju datum i dostupni su u tri boje (crna, tamno plava i biserno bela). Oni verno imitiraju prikaz i funkcije pravog brojčanika, sa senkama ispod kazaljki i prelepim odsjajem na svetlu. Kako je TAG Heuer povezani sat napredniji od svih drugih satova, digitalne kazaljke i indeksi ostaju vidljivi sve vreme, čak i kada je sat u režimu štednje energije.

na najbitnije, a da pri tom ne narušava klasičnu funkciju sata. Aplikacije napravljena za TAG Heuer i dostupne na ekskluzivnim principima će biti ponuđene besplatno za pretplatnike časopisa Insiders (lajfstajl), GolfShot Pro (golf), RaceChrono Pro (moto trke) and Viewrangers (alpinizam). Specijalno razvijen Software Development Kit (SDK) će omogućiti poboljšanja i unapređivanja.

TAG Heuer je dodao i klasične funkcije koje su ključni deo univerzuma satova: tajmer, alarm i štopericu, čiji je dizajn koji je ostao dosledan kodu brenda.

Šta ako telefon nije kod tebe? Nema problema. Sat će nastaviti da računa, prikazuje i razmenjuje podatke, i dok god ima Wi-Fi konekciju biće povezan sa cloud centrom. Naravno njegove aplikacije (muzika, alarm, tajmer, brojač koraka) ostaju aktivne čak i kada konekcija sa internetom prestane.

Android Wear sat pruža skoro beskonačne mogućnosti, ekosistem koji se obogaćuje 24 sata dnevno: hiljade Android aplikacija su već dostupne za korisnike TAG Heuer povezanog sata. Ključne aplikacije, koje trenutno koriste milioni, kao što su Google Fit, Google Translate, Google Maps i Google Search sa vašim glasom su već dostupne na satu i prikazaće vam informaciju kada na njih bacite pogled.

Pročitajte i:  Google će staviti Keep podsetnike u Zadatke 

The watch can also be easily synced with a phone running either on Android 4.3+ or iOS 8.2+. It is charged using a contact charger. Simply place the watch on top to recharge it.

Sat takođe može biti spojen sa telefonima koje pokreću Android 4.3+ ili iOS 8.2+ operativni sistemi. Puni se na kontakt punjač i dovoljno je samo prisloniti sat na njega da bi punjenje otpočelo.

Sat ima garanciju u trajanju od dve godine, kao i svi drugi TAG Heuer satovi.

I pametni sat može biti svevremenski poklon

SAR8A80.FT6045 TH CONNECTED PACKSHOT 2015 - BLACK STRAP - DIAL OFF

Svi koji kupe TAG Heuer povezani sat imaće priliku da ga zamene za mehanički sat sa pravim švajcarskim mehanizmom.

Pred istek dvogodišnje garancije, kupci mogu da odu u bilo koju TAG Heuer radnju po svom izboru i zamene TAG Heuer povezani sat za mehanički Carrera sat napravljen u Švajcarskoj. Sa sličnim dizajnom, izrađenim od titanijuma druge klase, ovaj mehanički sat je ekskluzivno napravljen i rezervisan za vlasnike connected sata. Cena mu je 1500 USD/1,350 EUR/1,400 CHF ili 1,100 GBP.

Kako bi se upotpunio doživljaj, online platforma okuplja sve korisnike

Posebna online platforma tagheuerconnected.com stvorena je da bi se razmenjivali najnajnoviji dodaci dostupni za ovaj sat i predstavljale partnerske aplikacije dostupne na interaktivnim brojčanicima. TAG Heuer povezani sat je dostupan za prodaju na sajtu tagheuer.com i u više od 100 TAG Heuer radnji i 150 pažljivo izabranih maloprodaja širom sveta. Spisak mesta prodaje možete videti na tagheuerconnected.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,