Taramount: Disney preuzima “Marvel Entertainment”

pcpress-disney50anniversary Svetski lider na polju porodične zabave, kompanija Dizni, pristala da preuzme Marvel i njihov portfolio od preko 5 hiljada likova. Preuzimanje naglašava Diznijev strateški fokus na kvalitetan sadržaj, tehnološku inovaciju i internacionalno širenje kako bi se izgradila dugoročna vrednost za akcionare.

Vrednost transakcije procenjuje se na 4 milijarde dolara, a akcionari "Marvela" će za svaku akciju dobiti 30 dolara i 0,745 akcija kompanije Volt Dizni. Transakciju su odobrili nadzorni odbori obe firme, a saglasnost još treba da daju akcionari "Marvela" i    antimonopolski ogani.

Ova transakcija će kombinovati Marvelov jak globalni brend i svetski poznatu bazu likova, koja uključuje Iron man-a, Spajdermena, Fantastičnu četvorku i Torna sa Diznijevim kreativnim veštinama, nenadmašnim globalnim portfoliom za zabavu i razonodu i poslovnom strukturom koja maksimizira vrednost kreativnog poseda preko mnogobrojnih teritorija.

Ova integracija ponudiće i mnogo širi spektar ponude kablovskim operaterima. Kod naših operatera, na jesen se očekuje i Disney XD kanal obogaćen Marvel-ovim likovima.

 

 

Taramount Film

CTAM: Cable & Telecommunications Association for Marketing

Facebook komentari:
SBB