Tehnologija baterija potrebna za brzo širenje obnovljive energije u Velikoj Britaniji

Tehnologija baterije i tačne vremenske prognoze biće ključne za brzo širenje obnovljivih kapaciteta u Velikoj Britaniji.

PCPress.rs Image

Iako je veliki broj projekata obnovljive energije sada u razvoju kako bi se osiguralo da su energetski ciljevi u Velikoj Britaniji ispunjeni, još uvek postoji niz problema koji će sprečiti postizanje nekih ciljeva. Vlada trenutno ima za cilj da smanji vreme obrade vetroelektrana na moru sa 13 na šest godina pre 2030. godine, što znači da treba očekivati značajan porast proizvodnje energije vetra u narednim godinama.

Velika Britanija se u poslednjih nekoliko dana, kako se čini na površini, suočava sa brojnim političkim problemima. Svet je uhvaćen u kovilac nevešte dečije političke predstave, u čijoj pozadini veliku ulogu igra energetika. Pitanje održivosti energetskih sistema su danas najglasnija pitanja. Baterija postaje simbol savremenog doba, kao prenosiva energija alata koje svakodnevno koristimo, od mobilnih telefona do rerni, automobila.

Države se sve više okreću ka traženju sopstvenih obnovljivih izvora energije. Shodno tome, Velika Britanija ulaže svoje napore da ubrza proizvodnju energije, ali je pitanje da li zaista može da uspe u nameri? Koliko energije Velika Britanija zaista proizvodi od vetra i kolika su ulaganja a kolika dobit? Da li je ipak priča o histeriji za energentima samo dekor predstave koju gledamo i koju ćemo gledati u nastavcima?

Pročitajte i:  Netflix ukida svoj najjeftiniji plan bez reklama u Kanadi i Velikoj Britaniji

Izvor: ICIS.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,