Telegram dobio 70 miliona novih korisnika u samo jednom danu

Aplikacija za razmenu poruka Telegram, stekla je u ponedjeljak “rekordnih” 70 miliona novih korisnika.

PCPress.rs Image

Aplikacija Signal za šifrovane poruke takođe izveštava o sticanju „miliona“ novih korisnika

Ovaj nagli rast prouzrokovan je problemima sa Facebook-ovim servisima, u trajanju od skoro šest sati. Aplikacija za šifrovane poruke Signal, takođe je prijavila dobijanje „miliona“ novih korisnika istog dana. Obe aplikacije se uglavnom takmiče sa Facebook-ovim WhatsApp-om, a prekid takođe srušio i Facebook Messenger kao i poruke na Instagramu. 70 miliona novih korisnika je povećanje od preko 10 odsto u poređenju sa 500 miliona mesečno aktivnih korisnika koje je Telegram imao od januara ove godine, poslednji put kada je izvestio o sličnom porastu broja novih registracija. I ovom povećanju korisnika pomogli su problemi na Facebooku.

Naime, u januaru je WhatsApp pogrešno postupio sa uvođenjem nove politike privatnosti, što je dovelo do zabrinutosti da će deliti privatne korisničke podatke sa matičnom kompanijom Facebook. Iako je u kompaniji tvrde da je Telegram „nastavio da radi besprekorno“ usprkos „rastu bez presedana“, neki korisnici u Americi su, prema njihovim rečima, možda doživeli sporiju brzinu nego obično, jer su milioni korisnika sa ovih kontinenata požurili da se prijave za Telegram istovremeno. Korisnici Signala takođe su imali problema u kojima nisu mogli da vide sve svoje kontakte.

Pročitajte i:  WhatsApp vesti nedelje: prilagođena funkcija filtera za omiljene četove

Telegram se dugo “udvarao” korisnicima WhatsAppa, a ranije ove godine dodao je mogućnost uvoza WhatsApp istorije chata, što je potez osmišljen isključivo da pomogne korisnicima da pređu sa servisa za slanje poruka u vlasništvu Facebooka. Tokom ove godine dodata je i druga funkcija usredsređena na video pozive i strimovanje uživo, iako još uvek ne nudi end-to-end šifrovanje prema zadanim postavkama, za razliku od Signala i WhatsAppa.

Izvor: Theverge

 

Facebook komentari: