BIZIT plus

Telegram omogućava korisnicima da šalju kriptovalute preko TON blockchain spinoff-a

Otvorena mreža (TON) izgrađena je na osnovu Telegramovog napuštenog projekta kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Telegram sada omogućava korisnicima da pošalju kriptovalutu Toncoin direktno iz ćaskanja unutar aplikacije za razmenu poruka (preko protokola). U objavi na Twitteru, TON (Otvorena mreža) je objavio da Telegram sada podržava Toncoin transakcije bez priloženih naknada.

TON je uključio kratak video koji pokazuje kako kripto transakcije funkcionišu na platformi. Da biste započeli, moraćete da dodate Telegramov bot za novčanik u svoj meni priloga, koji vam omogućava „kupovinu kriptovalute bankovnom karticom, razmenu i prenos u druge novčanike“.

Kada budete želeli da pošaljete kriptovalute, možete da podignete Novčanik iz menija dok ćaskate, unesete količinu Toncoina koju želite da pošaljete, potvrdite sve detalje, a zatim pritisnete „Pošalji“. Vaš primalac će dobiti Toncoin putem chat-a.

Pritisci SEC

Godine 2020. Telegram je prekinuo operacije sa kriptovalutama nakon što se suočio sa pritiskom Komisije za hartije od vrednosti (SEC). Projekat, prvobitno poznat kao Telegram Open Network (TON), razvili su izvršni direktor Telegrama Pavel Durov i njegov brat Nikolai 2018. Godinu dana kasnije, SEC je naredio Telegramu da zaustavi prodaju Grama, tokena koji je povezan sa blockchainom TON.

Pročitajte i:  Da li je Telegram siguran?

Čak i nakon što je Telegram napustio TON projekat, grupa programera ga je zadržala, preimenovala u Otvorenu mrežu i rebrendirala Gram u Toncoin. Ranije ovog meseca, TON fondacija je uspela da prikupi milijardu dolara donacija.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: