Telekom Srbija: održan prvi donatorski skup – Solidarnost na delu

Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija, Jasna Matic, ministarka za telekomunikacije i informaticko drustvo, Zarko Obradovic, ministar prosvete Prikupljeno 1015 računara za škole u Srbiji.

Gospodin Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija, gospodin Žarko Obradović, ministar prosvete, i gospođa Jasna Matić, ministarka telekomunikacija i informacionog društva, otvorili su prvi donatorski skup akcije „edukacij@!” Telekoma Srbija na kome je sakupljeno 1015 računara za osnovne i srednje škole širom Srbije. Pored računara, donatori su akciju pomogli dodatnom telekomunikacionom opremom i besplatnim edukativnim programima iz oblasti informatike. Cilj donatorskog skupa je prikupljanje računarske opreme za otvaranje internet učionica u školama u Srbiji, koje će pored besplatnog interneta Telekoma Srbija, biti adekvatno i opremljene.

Gospodin Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija, tom prilikom pozdravio je prisutne rečima: „U vremenu duboke ekonomske krize koja je zahvatila ceo svet, nema isplativijeg ulaganja od ulaganja u znanje i infrastrukturu. Verujući da uvek postoje stvari koje možemo i sami da učinimo za sebe i da kriza ne mora baš da zaustavi razvoj koji je u Srbiji pokrenut, inicirali smo akciju „e-dukacij@“ i za kratko vreme postignuti su ozbiljni rezultati. Zahvaljući se predsedniku Republike koji je posebni pokrovitelj ove velike društvene akcije, ministru prosvete Žarku Obradoviću koji je sa nama od početka akcije, ministarki za telekomunikacije i informatičko društvo Jasni Matić koja sa svojim timom zančajno unapređuje ICT sektor u Srbiji, ističem da ova akcija ima višestruki značaj: ona predstavlja ulaganje u znanje, značajno podstiče razvoj interneta u Srbiji, u čemu smo inače zaostajali za okruženjem u porethodnim godinama i, što je najvažnije ona snažno doprinosi modernizaciji Srbije.“

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Akciji su se priključile 54 kompanije doniranjem računara, telekomunikacione opreme i edukativnih programa: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, JISA Info, Aerodrom Beograd, PTT Srbije, OTP Banka, Huawei, Comtrade, Hypo Alpe Adria banka, Saga, Spinaker new technologies, Delta Holding, Galeb Group, Intrakom, Dunav osiguranje, Akademska mreža Srbije, Wireless media, Certus, Osa, Nokia, Privredna komora Srbije, Kodar, Informatika, Nelt, Privredna komora Beograda, Državna lutrija Srbije, Telegroup, Tehnomobile, Pacom Solution Centar, ZTE, EUNET, Crony, Roaming electronics, Iritel, Teri engineering, Unix, Ibis instruments, Božić i sinovi, Konsing, Gepromet, Handy, Tehnicom, Ericsson, Cisco, Zekstra, Autočačak, Findomestik banka, EFG Eurobank, Alcatel, Milšped, Apatinska Pivara, Futura plus. Skupu su prisustvovale i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije, kao i predstavnici mnogih drugih kompanija u Srbiji koji su izrazili spremnost da se uključe u ovu akciju.

Donatorski skup u Skupstini grada1 Akcija „e-dukacij@“, koju su u decembru 2008. godine pokrenuli Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo i uz posebno pokroviteljstvo predsednika Republike Srbije Borisa Tadića, ima za cilj da osavremeni obrazovni proces.

Pročitajte i:  Cisco otpušta hiljade zaposlenih

Gospodin Žarko Obradović, ministar prosvete, podržao je donatorski skup prepoznajući njegov nacionalni značaj. Savremeni tehnološki razvoj i potrebe društva, praćeni reformom nastavnih planova i programa, doprineće unapređenju kompetencije učenika tj. ostvarenju zajedničkog cilja – svaka škola umrežena u sistem dostupan učenicima na svim nivoima, navodi se u pismu podrške Ministarstva prosvete.

Za gospođu Jasnu Matić, ministarku za telekomunikacije i informaciono društvo, akcija „e-dukacij@“ predstavlja značajan projekat za razvoj informacionog društva, u kome bi trebalo da učestvuju ne samo nadležna Ministarstva, već i kompanije. Ova akcija je, kako se navodi u pismu podrške, ključni deo realizacije OMRES projekta (Obrazovna Mreža Srbije) kojim bi Srbija maksimizirala korist upotrebe Interneta u obrazovanju i minimizirala rizike Interneta.

Podsećamo da je od početka akcije, Telekom Srbija uveo internet u 970 škola i do sada donirao ukupno 100 računara širom Srbije. Školama u Srbiji za popunjavanje informatičkih kabineta računarima, nedostaje još oko 24.000 računara.

Svi zainteresovani da se priključe akciji, dodatne informacije o proceduri doniranja računara mogu dobiti pozivanjem broja 333-70-90 ili izraziti svoju želju da se priključe slanjem e-maila na adresu prsektor@telekom.rs.

Pročitajte i:  Kako odabrati hosting?

Akcija „e-dukacij@! uz slogan Znati dati! može biti uspešna tek ako svi zajedno iskažemo solidarnost. Doniranjem računara, ulažemo u našu decu i njihovu budućnost!

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,