Telekom Srbija pokreće Uradi nešto! – konkurs za podršku građanskom aktivizmu

Telekom Srbija pokreće portal Uradi nešto! kako bi motivisao gradjane da sami predlože i realizuju projekat koji doprinosi pozitivnim promenama u njihovom neposrednom okruženju.

Na portalu www.uradinesto.rs će se odvijati konkurs, a pojedinci, udruženja ili institucije koji predlože projekte za poboljšanje uslova života, svog okruženja, unapređenje infrastrukture, socijalne inkluzije, kulture, obrazovanja, i osvoje najviše glasova građana, od Telekoma Srbija će dobiti potrebna sredstava za realizaciju svojih ideja

Uslovima konkursa predviđeno je da za jedan projekat može biti izdvojeno najviše 500.000 dinara, a ukupan budžet za prvi ciklus konkursa iznosi 4 miliona dinara. Telekom Srbija planira da tokom jedne godine u dva navrata organizuje konkurs na koji će građani moći da prijavljuju svoje projekte.

Za svaku dobru ideju potrebno je osmisliti sve neophodne korake – realno isplanirati sredstva, uverljivo objasniti ideju putem video snimka ili prezentacije, i prijaviti je na portalu www.uradinesto.rs. Svi zainteresovani kreativni pojedinci i organizacije koji žele da učestvuju na konkursu, treba da se do 3. juna registruju na portalu www.uradinesto.rs, popune jednostavan on-line formular i prilože kratak video snimak ili prezentaciju kako bi dodatno predstavili svoju ideju. Pobednike će izabrati posetioci portala koji će, nakon isteka prijavnog roka, od 11. do 24. juna glasati za najinventivnije i najsvrsishodnije predloge. Predlozi koji dobiju najviše glasova građana biće realizovani uz finansijsku podršku Telekoma Srbija.

Pročitajte i:  „Nijedna vrsta ne umire sama“ – nova kampanja Telekoma Srbija

Konkurs Uradi nešto! osmišljen je kako bi građanima omogućio da urade nešto u šta oni veruju, a što istovremeno dopinosi pozitivnoj promeni u sredini u kojoj žive. U skladu sa inovativnim pristupom korporativnoj filantropiji, Telekom Srbija je ponudio platformu Uradi nešto! kao mehanizam dugoročne podrške građanskom aktivizmu u Srbiji kroz upotrebu novih medija i motivisanje građana da se izbore za svoje ideje.

Pozivamo zato sve pojedince, udruženja i institucije, koji imaju ideju kako da u svojoj sredini urade nešto za dobrobit svih, da svoje predloge do 3. juna prijave na portalu www.uradinesto.rs i pozovu druge da glasaju za njih kako bi mogli da ostvare svoju zamisao.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: