BIZIT 2022

Telekom Srbija postao vlasnik Arene Sport

arenasport_354477337Kupovinom 51% akcija, Telekom Srbija postao je većinski vlasnik kompanije HD WIN i sva četiri TV kanala Arena Sport koje ova kompanija uređuje i emituje. Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje Telekoma Srbija posle kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

Ovom akvizicijom, Telekom Srbija je postao prvi telekomunikacioni operator u Srbiji koji će pored distribucije imati značajnu ulogu i u proizvodnji multimedijalnih sadržaja. Zahvaljujući ovoj činjenici Telekom Srbija će svojim korisnicima omogućiti gledanje televizijskog programa, ne samo Arena sport kanala, preko internet televizije (Web TV) i televizije putem mobilnih uređaja, telefona i tablet računara (Mobile TV).

Najgledaniji sportski kanal i vodeća telekomunikaciona kompanija u regionu već su pokrenuli i nove zajedničke projekte koji će uskoro biti ponuđeni na tržištima Srbije, BiH i Crne Gore. 

Kupovinom kanala Arena Sport, Telekom Srbija će korisnicima ponuditi sopstvene sadržaje i tako proširiti već značajnu ponudu multimedijalnih servisa. Za razliku od klasične televizije, korisnici će putem interneta i mobilnog telefona uz Web i Mobile TV, pored TV programa, moći da prate i specijalne i ekskluzivne sadržaje kao što su prenosi utakmica, koncerata, filmova ili različitih zabavnih i informativnih emisija koje nisu na redovnom programu.

Nove usluge Web i Mobile TV korisnicima Telekoma Srbija biće omogućena od 1. septembra. Televizijski program putem i nterneta (Web TV) biće dostupan u okviru 3 paketa: Osnovnog (B92 info, SOS kanal, Studio B, Feelmax Yu, TV S, Travel, Outdoor, BBC world, DM SAT), Arena paketa (Arena 1, 2, 3, 4) i Paketa za odrasle (Dorcel). Dodatna pogodnost je i to što korisnik Web TV-a, kada mu je potrebno da na taj način ima pristup ovim TV programima, pakete može da aktivira i na samo 24 sata.

Putem mobilnog telefona (Mobile TV), korisnici će moći da prate sadržaj 14 TV kanala: B92 info, Studio B, SOS kanal, Metropolis, Arena Sport 1, 2, 3, 4, Feelmax, TV S, Bloomberg, BBC world, Deutsche Welle i Dorcel, takođe podeljenih na Osnovni (TV uživo), Arena i Paket za odrasle. Vrlo je jednostavno, korisnici na Mondo WAP portalu treba da izaberu opciju Video i uz pomenute TV programe na raspolaganju će imati i druge zanimljive multimedijalne sadržaje kao što su: Stanje na putevima, Filmovi i serije, Fudbal Liga Šampiona i Liga UEFA i sl.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,