N Central domination

Telekom Srbija uveo televiziju nove generacije IPTV

Na 16. Internacionalnom telekomunikacioniom forumu TELFOR 2008 danas je predstavljena nova usluga Telekoma Srbija – Open IPTV.  

Sa pojedinostima usluge, osnovnim karakteristikama i komercijalnim uslovima Open IP TV prisutne je upoznao direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma SrbijaSrbija, g. Vladimir Lučić. 

Govoreći o prednostima nove usluge za korisnike, g. Vladimir Lučić je rekao: „Ponudivši ovu uslugu, pokušali smo da izađemo u susret novoj generaciji gledalaca televizijskog programa, čije potrebe prevazilaze tradicionalno pasivno gledanje programa. Biće vam dovoljno nekoliko minuta ispred Open IPTV, kako bi shvatili da ste sada vi urednici sopstvene televizije. Istovremeno, ova usluga predstavlja prekretnicu i za Telekom Srbija, budući da smo sada u prilici da biramo najbolje sadržaje i dodatne servise, i na taj način pružimo gledaocu znatno više od klasične televizije “.

Open IPTV predstavlja digitalnu televiziju koja se emituje putem internet protokola i, za razliku od postojećih oblika distribucije televizije, uvodi široku interaktivnost i visoku personalizaciju televizijskih sadržaja. Usluga nudi potpuni uvid u programske šeme, mogućnost naprednog pretraživanja programa, kreiranje liste omiljenih kanala, elektronsku videoteku, veliki broj domaćih i inostranih kanala različitih koncepata i sadržaja.

Pročitajte i:  Comcast uvodi brzine od 2.5Gbps za „milione“ korisnika

Jedinstvenu dimenziju novoj televiziji daju dodatne usluge kao što je Video na zahtev, koja korisniku omogućava da iz fotelje, daljinskim upravljačem, pretražuje bazu filmova, odabere željeni film i odgleda ga tokom sledećeg dana. Dodatnu udobnost pruža opcija Snimanje sadržaja, pošto korisnik sada ima detaljan uvid programsku šemu i može da odabere sadržaj koji želi da snimi i odloženo pogleda u periodu od naredna tri dana.

U duhu opredeljenja da ponudi novo iskustvo gledanja televizije, Open IPTV nudi i ekskluzivne sadržaje iz popularnih reality programa „Operacija trijumf“ i „Survivor“, koji gledaocima nude mogućnost da svoje omiljene emisije prate u većem obimu i detaljnije, nego što to mogu učiniti prateći standardne televizijske šeme.

Komercijalna ponuda Open IPTV podrazumeva probno korišćenje usluge u trajanju od mesec dana, nakon čega će korisnik moći da odluči da li će nastaviti da koristi uslugu. Promotivni period traje do 31. januara 2009. godine, dok će se naplata Open IPTV usluge vršiti preko jedinstvenog računa za telekomunikacione usluge Telekoma Srbija. 

Pročitajte i:  Saveti o tome kako da smanjite potrošnju mobilnih podataka

Zahtev za uvođenje usluge Open IPTV može se podneti u svim korisničkim servisima Telekom Centra, na sajtu www.telekomcentar.com, kao i pozivanjem Kontakt centra na 9813 ili 064/789. Svu potrebnu opremu korisniku dostavljaju i instaliraju timovi Telekoma Srbija.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,