Telenor predstavio Izveštaj o održivom poslovanju kompanije

Kompanija Telenor i Telenor fondacija, zajedno sa 48 partnera iz javnog i civilnog sektora, uspešno su inicirale i podržale 28 novih projekata tokom 2014 godine. Ovo je objavljeno danas u okviru predstavljanja godišnjeg Izveštaja o održivom poslovanju kompanije.

Telenor sa partnerima na predstavljanju godisnjeg izvestaja o drustvenoj odgovornosti u 2014

U okviru svoje strateške ambicije „Internet za sve“, Telenor i Telenor fondacija su, obezbeđujući pristup internetu, podstakle njegovo masovnije korišćenje, doprinele povećanju informatičke pismenosti i razvoju digitalnih platformi u obrazovanju, zdravstvu i ekologiji.

„Svesni brzine tehnološkog razvoja i sve intenzivnije digitalizacije, uvereni smo da je naš zadatak da znanjem, tehnologijom i kompetentnošću pomognemo ljudima kako bi na najbolji način iskoristili sve prednosti povezanosti. Postupajući odgovorno u svim aspektima našeg poslovanja, kao integralni deo društva, nastavićemo da doprinosimo daljem razvoju digitalnih tehnologija u Srbiji“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora.

U okviru strateške ambicije „Internet za sve“, Telenor je tokom prošle godine opremio 13 škola, dva internet kluba i jednu biblioteku internetom i kompjuterima. Nastavljeno je i sa otvaranjem internet parkova sedmu godinu zaredom. Uključujući Niš i Preševo, sada ih ima 17 u osam gradova Srbije.

Za decu, digitalnu generaciju današnjice, internet je jedan od osnovih alata u svakodnevnoj komunikaciji i učenju. U partnerstvu sa edukativnim portalom „SuperŠkola“, više od 50 dece dnevno, koja su na lečenju u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ danas može da nadoknadi propušteno školsko gradivo zahvaljujući internetu. U 2015. akcija opremanja je nastavljena u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, a u planu su još dve bolnice.

Čak 70 odsto dece i mladih u Srbiji je u protekloj godini bilo izloženo nekom obliku digitalnog nasilja. Telenor je čvrsto rešen da internet učini bezbednim mestom za sve. U saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, već tri godine zaredom, podržan je projekat „Zaustavimo digitalno nasilje“.

Prepoznajući uticaj na zdravstvo koji donose digitalne komunikacije, Telenor je pomogao otvaranje 10 HISPA centara za dijagnostiku i lečenje pacijenata koji boluju od hipertenzije. Za 2015, najavljen je razvoj prve HISPA mobilne zdravstvene aplikacije.

Više informacija dostupno je u Telenorovom Izveštaju o održivom poslovanju za 2014. godinu, koji možete preuzeti ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,