ePlaneta

Tencent odustaje od VR hardverskih planova

Prošlog juna kompanija je stvorila XR jedinicu, koja je osmislila koncept „ručnog kontrolera za igre nalik prstenu“.

PCPress.rs Image

„Poteškoće u postizanju brze profitabilnosti“

Tencent navodno odustaje od svojih hardverskih planova za virtuelnu realnost. Umesto toga, kompanija želi da njeni zaposleni u XR jedinici, izgrade VR hardver i softver u pravcu metaverzuma i da „traže druge mogućnosti“.

Veličina investicije koja je potrebna za pravljenje konkurentnih VR slušalica i nedostatak ubedljivih igara i aplikacija koje se ne koriste za igre bili su glavni razlozi za promenu kursa. Iako je kompanija dizajnirala koncept „prstenastog ručnog kontrolera za igre“, nije očekivala da jedinica postane profitabilna do 2027.godine. Uprkos promeni strategije, Tencent ne planira da raspusti XR jedinicu. “Obzirom na celokupnu novu strategiju kompanije, jedinica se ne uklapa u potpunosti”.

Pored toga, kompanije je povukla planirani dogovor o kupovini kineske gejming kompanije Black Shark. To bi Tencent-u dodalo još 1.000 ljudi. Sporazum je navodno izazvao kontrolu od strane kineske vlade.

Prema izvorima iz kompanije Tencent se „okušao“ u VR-u pre oko sedam godina kada je potrošački VR koncept bio na vrhuncu. Kompanija je ponovo stekla interesovanje 2021.godine nakon što je videla uspeh Meta Quest slušalica. Međutim, 2022.godina je bila izazovna godina za Tencent. Kompanije se suočila sa regulatornim nadzorom i posledicama preventivnih mera zbog korona virusa.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,