BIZIT Seminar

Netflixovo blokiranje deljenih lozinki kreće u Kanadi, Portugalu, Španiji i na Novom Zelandu

Netflix-ova borba protiv deljenja lozinki se ozbiljno širi. Kompanija uvodi plaćeno deljenje naloga u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji nakon što je isprobala funkciju u Latinskoj Americi. Ako živite u jednoj od ovih zemalja, moraćete da podesite primarnu lokaciju da biste imali nesmetan pristup.

Netflixovo blokiranje deljenih lozinki kreće u Kanadi, Portugalu, Španiji i na Novom Zelandu

Netflix rizikuje da izgubi veliki broj korisnika

Ako imate prijatelje ili porodicu koji žele da dele vaš nalog, moraćete da se pretplatite na Standard ili Premium nivo i platite naknadu za do dva dodatna korisnika izvan vašeg doma. I dalje možete da gledate na telefonu ili da se prijavite na uslugu na nekom drugom uređaju, kao što je pametni TV u hotelu. Netflix vam takođe omogućava da konvertujete profil u novi nalog. Kompanija obećava da će podesiti plaćeno deljenje na osnovu povratnih informacija i da će nastaviti sa primenom tokom narednih meseci.

Kao što je tvrdio u prošlosti, Netflix tvrdi da deljenje naloga šteti njegovoj krajnjoj liniji. Prema rečima direktora proizvoda, Chengyi Long-a, preko 100 miliona domaćinstava koja dele naloge utiče na sposobnost Netflix-a da investira u novi sadržaj. U teoriji, plaćeno deljenje poboljšava prihod kompanije bez prisiljavanja pogođenih korisnika da plate punu cenu za potpuno odvojeni nalog.

Pročitajte i:  Netflix omogućava modifikaciju titlova na TV-u

Nije jasno kako će novi regioni prihvatiti politiku. Mnoge rivalske usluge nemaju ograničenja za deljenje naloga, a neki delioci možda ne žele da plate bilo šta da bi koristili tuđi pristup. Iako ne bismo očekivali da korisnici masovno menjaju usluge, možda postoje neki koji se jednostavno potpuno odreknu Netflix-a kako bi izbegli plaćanje naknade.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *