Tesla: Novi uslovi za ljubitelje kriptovaluta

Kompanija Tesla bi uskoro ponovo mogla da prihvati Bitkoin kao sredstvo plaćanja, ukoliko se rudari okrenu obnovljivim energijama.

PCPress.rs Image

Elon Musk i Tesla već neko vreme utiču na vrednost kriptovaluta. Naime, Bitkoin je čas u milosti, čas u nemilosti ove kompanije, pa je prvo najavljeno da će zainteresovani za plaćanje Tesla proizvoda moći da koriste Bitkoin, ali je ta odluka ubrzo odbačena zbog brige za životnu sredinu. Sada se situacija ponovo menja, ali se od životne sredine ne odustaje. Bar se tako čini na prvi pogled.

Cena Bitkoina je u skladu s vestima iz kompanije Tesla vrtoglavo skakala, pa potom padala, te je Musk u junu odlučio da izađe na Twitter i zainteresovanima objasni šta se događa. Tom prilikom je objavio da je Tesla prodala tek 10% od kriptovaluta koje su u njenom posedu, te dodao da će kompanija ponovo odobriti Bitkoin transakcije kada kripto-rudari budu počeli da koriste obnovljive energije. Tvitovi su izazvali buru reakcija, u kojima neki tvrde da se za rudarenje već koriste obnovljive energije, dok drugi ističu da to nije tačno.

Pročitajte i:  Tesla planira da licencira FSD i prodaje drugim proizvođačima automobila

PCPress.rs Image

Musk se mesec dana kasnije ponovo bavi Bitkoinom, a prvo što je istakao jeste da je vidljivo da se rudari sve više okreću obnovljivim energijama. Dodao je i da će Tesla ponovo početi da prihvata Bitkoin kada broj onih koji koriste zelene energije bude prešao 50%.

Ovo nije prvi put da se čuje kako Tesla ponovo otvara vrata Bitkoinu, budući da je Musk i sredinom juna tvitovao da bi to moglo da se dogodi kada rudari dokažu da brinu o životnoj sredini. Budući da Musk ima veliki uticaj na sudbinu Bitkoina, ali i kriptovaluta uopšte, ostaje da se vidi kako će nove vesti uticati na vrednost.

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , , , , ,