BIZIT plus

Tesla postavlja 20.000 punjača u Hilton hotele u Severnoj Americi

Tesla će krenuti sa ugrađivanjem Universal Wall Connector-a početkom 2024. godine.

PCPress.rs Image

Ovaj projekat će postaviti Hilton na prvo mesto u Severnoj Americi po broju punjača

Tesla i Hilton su postigli dogovor kako bi učinili punjenje električnih vozila dostupnijim. Samim tim kompanije će privući više gostiju u Hilton hotele. Kompanije su objavile da će od 2024. godine instalirati 20.000 Tesla Universal Wall Connector-a u 2.000 Hilton-ovih objekata širom SAD-a, Kanade i Meksika. Ovim dogovorom proširuje prethodno partnerstvo između ove dve kompanije i svaki odabrani objekat će dobiti najmanje šest novih punjača.

Matt Schuyler, glavni direktor Hiltona, rekao je da je druga najtraženija stavka za njihove hotele upravo punjenje električnih vozila. Trenutno postoji 1.148 Hilton hotela u kojima se nalaze EV punjači u SAD. U Kanadi se nalaze na 67 objekata a u Meksiku na 22 objekta. To je samo delić onoga što ova ekspanzija obuhvata. Ovaj projekat će Hilton postaviti na prvo mesto u Severnoj Americi po broju punjača, ispred Los Anđelesa, kada sve bude gotovo.

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Kompanije nisu naveli tačan rok za instalaciju punjača. Ali svakako, njihov dogovor ima potencijal da umiri zabrinutost ljudi u vezi sa dometom EV vozila. Ovo će biti posebno vaćno jer su Tesla Universal Wall Connector-i dizajnirani da rade čak i sa EV vozilima drugih proizvođača. Prema sajtu proizvođača automobila, ovaj zidni punjač ima sposobnost da dodaje do 70 kilometara dometa svaki sat kada je vozilo priključeno na punjač. Takođe, punjač nije ekskluzivno dostupan samo velikim kompanijama poput Hiltona. Tesla prodaje uređaj po ceni od 595 dolara, a naručivanje i isporuke kreću u oktobru.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,