BIZIT plus

Tesla prihvata Dogecoin plaćanja

Dogecoin plaćanja su sada dostupna za kupovinu Cyberquad for Kids i druge proizvode.

PCPress.rs Image

Musk utiče na budućnost Dogecoin-a

Tesla dozvoljava kupcima da kupuju odabrane artikle koristeći Dogecoin, prema veb stranici i tvitu izvršnog direktora Elon-a Musk-a. Sada možete kupiti Cyberwhistle za 300 dogecoin-a (58 dolara), Giga Texas Belt Buckle za 835 dogecoin-a (161 dolara) i Cyberquad for Kids po ceni od 12.020 dogecoin-a ili 2.320 dolara. Dogecoin je sada jedini način za kupovinu tih predmeta jer se gotovinska opcija više ne prikazuje.

Musk je u poslednje vreme bio zainteresovan za Dogecoin, nakon što je u maju razgovarao o potencijalnoj „efikasnosti“ kriptovalute u poređenju sa bitcoin-om. Zatim je u decembru tvitovao da će kompanija „napraviti neku robu koja se može kupiti sa Dogecoin-om i videti kako će to ići“. Nakon Musk-ove današnje objave, Dogecoin je porastao za oko 14 odsto u poslednja 24 sata.

Tesla je prihvatio bitcoin kao plaćanje za svoje automobile u februaru 2021. godine, ali je obustavio inicijativu manje od dva meseca kasnije navodeći bitcoin uticaj na životnu sredinu.

Pročitajte i:  Prvi pacijent Neuralink-a kontroliše računar svojim mislima 

„Kriptovaluta je dobra ideja na mnogo nivoa ali ne može imati veliku cenu za životnu sredinu“, rekao je Musk tada na Twitter-u.

Dogecoin koristi manje energije za rudarenje, uglavnom zato što vredi manje od bitcoin-a. Musk je prošle godine rekao da sarađuje sa programerima Dogecoin-a na poboljšanju njegove efikasnosti, iako još uvek ne postoji jasan način da se to uradi bez smanjenja njegove vrednosti.

Uz to, izvršni direktor Block-a Jack Dorsey najavio je planove za izgradnju otvorenog sistema za rudarenje bitcoin-a koji tu konkretnu kriptovalutu čini „distributivnijom i efikasnijom“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: