Tesla u policijskim redovima: Kad automobil ostane bez baterije tokom potere

Policijski Tesla kruzer u gradu Fremont u Kaliforniji ostao je bez baterije tokom jurnjave za kriminalcima, ali se, izgleda, radi o korisničkom propustu, a ne o tome da baterija nije u stanju da potraje jednu policijsku poteru.

PCPress.rs Image

Polovni model iz 2014, a radi se o Tesla Model S 85 automobilu, kupljen je za 61 hiljadu dolara, a kako bi zamenio Dodge Charger iz 2007, koji je zasluženo otišao u penziju. Plan je bio da se novo vozilo priključi patrolnim jedinicama, a kako bi se procenilo koliko se električni automobili uklapaju u potrebe i budžet policije. Vozilo je početkom 2019. prošlo sve testove, te se početkom leta našlo na ulicama, a incidenata nije bilo sve do 25. septembra. Naime, policajac koji je upravljao Tesla vozilom je tokom policijske potere obavestio stanicu da polako ostaje bez baterije, tako da se akciji priključilo drugo vozilo. Incident se našao u svim vestima, a najviše zbog toga što uključuje i Tesla vozilo, budući da se novine uvek budno prate.

Problem ipak nije bio u automobilu, već u zaposlenima koji vozilo nisu priključili na punjač nakon prethodne smene. Zaposleni u stanici su istakli da do sličnih situacija dolazi i sa regularnim vozilima, budući da nije retko da neko zaboravi da dopuni rezervoar, te vozila ostaju bez goriva usred smene.

Pročitajte i:  Tesla traži od dobavljača da izbegavaju Kinu 

Izvor: Elektrek

Facebook komentari: