BIZIT Seminar

iFixit rasturio novi Apple Watch 5 – otkrio da ipak nije isti kao Serija 4

Uz novi iPhone 11, Apple je predstavio i novi Apple Watch serije 5.  Novi uređaj ima isti dizajn poput svog prethodnika, novu tehnologiju displeja koja omogućava Apple-u da na nove satove donese “allways on” funkciju. Iako pri samom pogledu na sat, ne biste uspeli da steknete utisak da je reč o novom uređaju.

apple watch

Kada je u pitanju hardver, od skoro je poznato da novi S5 procesor napaja nove uređaje. Ono što je bitno napomenuti jeste i da serija 5 dolazi uz duplo veće skladište i u sebi krije komponente koje mu omogućavaju unapređene funkcije kompasa. Naravno, samo kada se uređaj rastavi mogu da se otkriju tajne serije 5 Apple sata, a ono što odmah zapadne za oko jeste da delovi nisu isti. Novi sat krije i veću bateriju.

apple-watch-5-teardown-ifixit-1

iFixit, koji je skoro pomogao da se otkriju najveća pitanja o novom iPhone-u 11, rastavio je i novi Apple-ov sat. Objašnjavaju da je Serija 5 u dizajnu ista kao Serija 4. Međutim, promene se mogu videti ispod haube. Novi LPTO displej koji radi na 1Hz kada ne koristite sat, na oko ne otkriva ništa. Sve je ugrađeno direktno u ekran. Ambijentalni senzori svetla je takođe nov i koristi veoma mali žiroskop.

Pročitajte i:  Apple se bori sa kontrolom kvaliteta u Indiji

U opisu rastavljenog uređaja na iFixit sajtu navodi se da je Serija 5 vrlo slična Seriji 4 iznutra. “Apple je napravio manje izmene za mnoge delove koji nisu promenljivi, zahvaljujući pre svega redizajniranim konektorima na dispeju i bateriji. Drugim rečima, ukoliko želite da popravljate neki od ova dva modela, loša vest je da delovi nisu mogući za popravku.

Sa ovog sajta navode da Apple Watch Series 5 ima ocenu 6 od 10 kada je poravljivost u pitanju i dodaju da bi bilo bolje ukoliko nešto ne bude radilo kako treba, ipak to ostaviti zvaničnom Apple-ovom servisu.

 

Izvor: BGR

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,