TrendMicro

TikTok dobio novog CEO-a

TikTok je konačno imenovao novog stalnog izvršnog direktora, osam meseci nakon što su SAD zapretile da će zabraniti aplikaciju. Na čelo kompanije postavljen je Shouzi Chew koji se pridružio početkom ove godine kao nekadašnji glavni finansijski direktor kompanije ByteDance, kineskog vlasnika TikToka. Vanessa Pappas, koja je bila privremeni vlasnik TikToka, prelazi na ulogu glavnog operativnog direktora TikToka.

TikTok dobio novog CEO-a.

Biden traži od saveznog suda da se prekine parnice između Trump-a i TikTok-a

Sedište sadašnjeg direktora Chewa je u njegovom rodnom gradu Singapuru, što sugeriše da kompanija više ne oseća potrebu za liderom čije je sedište u SAD-u. Prošle godine na mesto izvršnog direktora postavljen je Disney-jev veteran Kevin Mayer. Međutim, TikTok je kasnije umešan u dramatičnu višemesečnu bitku u SAD-om, nakon što je Trumpova administracija zapretila da će zabraniti ovu video platformu ukoliko se kompanija ne proda američkom entitetu. Bivši američki predsednik Donald Trump pokušao je da zauzme TikTok zbog tvrdnji da aplikacija predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost.

Pročitajte i:  Instagram Reels ni blizu TikTok-a 

Mayer je dao ostavku nakon samo tri meseca zbog celokupne političke situacije. Tada je kompanija unapredila Pappasovu, koja je do tada bila generalni direktor TikTok-ovih američkih operacija u Los Anđelesu. TikTok je izuzetno popularan u SAD-u, sa oko 100 miliona korisnika u zemlji. U februaru 2021. administracija sadašnjeg predsednika SAD-a, Joe Bidena, zatražila je od saveznog suda da zaustavi parnice zbog Trumpovih pokušaja da zabrani TikTok. Glavna briga prošle godine bila je da bi ByteDance mogao biti primoran da TikTokove podatke o američkim korisnicima preda kineskoj vladi, u skladu sa zakonima o nacionalnoj bezbednosti. TikTok je izjavio da američke korisničke podatke čuva na serverima sa sedištem u SAD-u, sa rezervnom kopijom u Singapuru, i da njegovi podaci nisu predmet kineskog zakona.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: