TikTok može pomoći da zaustavite beskonačno skrolovanje

TikTok dodaje niz novih funkcija koje su dizajnirane da spreče da nestanete u njegovom beskonačnom feedu kratkih video snimaka koji izazivaju zavisnost.

PCPress.rs Image

Nova kontrolna tabla vremena ispred ekrana će rezimirati vašu upotrebu

Nova alatka će prikazati podsetnik nakon korišćenja aplikacije tokom dužeg, korisnički definisanog vremenskog perioda, dodajući novu zaštitu postojećim dnevnim ograničenjima. Od korisnika tinejdžera (između 13 i 17 godina) biće zatraženo da koriste alatku za ograničavanje vremena ispred ekrana ako provedu više od 100 minuta u aplikaciji u jednom danu.

TikTok takođe dodaje novu kontrolnu tablu vremena ispred ekrana koja prikazuje rezime korišćenja aplikacije. Statistički podaci uključuju količinu vremena tokom kojeg je aplikacija otvorena, analizu dnevne i noćne upotrebe i ukupni brojač vremena provedenog u aplikaciji dnevno.

Nove funkcije TikTok-a prate dodavanje sličnih alata drugim aplikacijama kao što su Instagram i Netflix koje su dizajnirane da pomognu korisnicima da upravljaju vremenom koje provode na njima. Apple i Google takođe dozvoljavaju postavljanje ograničenja aplikacija na iOS i Android. Oni su korisni dodaci za usluge čiji poslovni modeli zasnovani na oglašavanju mogu da podstaknu maksimiziranje pažnje korisnika.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: