TikTok omogućava kreatorima da obeleže AI-generisane sadržaje

TikTok uvodi skup alata koji korisnicima omogućava označavanje postova koje je kreirala ili poboljšala veštačka inteligencija. Ovaj potez dolazi nakon što je gigant društvenih medija dodao brojne filtere za otpremanje video zapisa koji su u velikoj meri koristili veštačku inteligenciju i generator slika koji pomaže u stvaranju jedinstvene pozadine. Filteri se preimenuju da bi bilo jasnije koji se oslanjaju na generativnu veštačku inteligenciju da bi dodatno pomogli u označavanju. U nastavku, ovi filteri će negde imati „AI“ u imenu.

PCPress.rs Image

Svaki AI sadržaj mora biti označen

Nove oznake nisu ekskluzivne za filtere koje je odobrio TikTok. Možete staviti oznaku na bilo koji sadržaj koji je u potpunosti generisao ili značajno uredio AI, bez obzira odakle je sadržaj nastao. Disney+ je mogao da koristi ove alate još kada je “Tajna invazija” premijerno prikazana.

TikTok-ovi novi alati za označavanje nisu baš opcioni. Nedavna politika kompanije jasno kaže da svaki sadržaj generisan veštačkom inteligencijom koji sadrži „realistične slike, audio ili video“ mora biti označen kao takav da bi „pomogao gledaocima da kontekstualizuju“ situaciju i „sprečio potencijalno širenje obmanjujućeg sadržaja“. Međutim, možete da koristite druga otkrivanja, poput nalepnica ili natpisa, da biste dočarali poentu bez kršenja smernica zajednice.

Pročitajte i:  TikTok pokreće novi program nagrađivanja kreatora

Kada stavite odgovornost na potrošače da etiketiraju svoj sadržaj, greške će se desiti. U tom cilju, TikTok razvija sopstveni algoritam koji će automatski označavati postove generisane veštačkom inteligencijom, iako nije najavio kada će se ovi interni alati pokrenuti. Svi gore pomenuti alati razvijeni su u tandemu sa savetodavnim savetima kompanije za bezbednost, uz pomoć stručnjaka iz industrije i obrazovnog sektora.

Pored toga, platforma se obavezala da će se pridržavati Partnerstva za odgovorne prakse veštačke inteligencije za društvene medije, liste preporuka za povećanu transparentnost koja uključuje veštačku inteligenciju. TikTok će takođe biti partner sa neprofitnom organizacijom Digital Moment u organizaciji okruglih stolova na kojima će se razgovarati o unapređenju veštačke inteligencije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: