BIZIT plus

TikTok otpušta radnike kako bi smanjio troškove

Portparol kompanije je naveo da TikTok otpušta radnike iz svojih prodajnih i oglašivačkih sektora.

PCPress.rs Image

Otpuštanja su deo rutinske reorganizacije

TikTok je najnovija kompanija koju su pogodila otpuštanja koja su zahvatila tehnološku industriju tokom protekle godine. Portparol ove platforme je naveo da je kompanija otpustila oko 60 zaposlenih, uglavnom iz svojih prodajnih i oglašivačkih sektora u svojim različitim kancelarijama u SAD-u, uključujući Los Anđeles, Njujork, Ostin i inostranstvo. Navodno, otpuštanja su deo rutinske reorganizacije. Međutim, navodi se navodi da kompanija to radi zbog smanjenja troškova.

ByteDance, kompanija koja je vlasnik TikTok-a, navodno je otpustila stotine radnika u razvojnom timu koji je bio odgovoran za Marvel Snap program u okviru Nuverse-a. Prema prethodnim izveštajima, TikTok je sproveo rundu otpuštanja sredinom 2022. godine zbog globalnih restrukturirajućih napora. Zatim, početkom 2023. godine je otpustio svoje regrutne timove u Dablinu. Nova runda otpuštanja pogađa samo mali deo globalne radne snage ByteDance-a koja broji oko 150.000 ljudi. Međutim, ovo je svakako “znak bola u tehnološkoj industriji”.

Pročitajte i:  FTC će možda tužiti TikTok zbog odnosa prema privatnosti korisnika

CEO Google-a, Sundar Pichai nedavno je naveo zaposlenima da očekuju dalja otpuštanja ove godine, dok kompanija usmerava svoje resurse. On je naveo da Google “uklanja slojeve radi pojednostavljivanja izvršenja i povećanja brzine u nekim oblastima”. Amazon je takođe nedavno naveo da otpušta oko pet odsto osoblja u svojoj Buy with Prime diviziji.

Twitch, platforma za strimovanje video sadržaja u vlasništvu Amazona, bila je pogođena otpuštanjima koja su zahvatila preko 500 ljudi ranije ove godine. Platforma želi da smanji troškove i efikasnije vodi svoje poslovanje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *