BIZIT plus

TikTok postavlja šoping opcije gotovo svuda u aplikaciji

Influenceri već godinama koriste TikTok za promociju brendova i proizvoda, ali sada kompanija uvodi formalnije iskustvo kupovine. TikTok lansira svoj proizvod za e-trgovinu u Sjedinjenim Državama u pokušaju da iskoristi popularnost aplikacije i pretvori njene gledaoce u potrošače. U nedavnom blog postu, kompanija je najavila svoju TikTok Shop uslugu, koja uključuje niz funkcija za korisnike, kreatore sadržaja i preduzeća.

PCPress.rs Image

Preterivanje može biti znak pada popularnosti aplikacije

TikTok Shop uključuje „karticu za kupovinu“ za preduzeća da prikazuju svoje proizvode, pridružene video zapise postavljene u korisničke fidove koji omogućavaju kreatorima da zarađuju provizije i reklame za kupovinu za preduzeća.

U intervjuu za The New York Times, izvršni direktor TikTok-a Niko Le Bourgeois rekao je da TikTok Shop ima više od 200.000 registrovanih prodavaca, sa više od 100.000 kreatora koji već imaju pristup dugmadima za kupovinu uživo.

TikTok Shop je zasnovan na sličnoj i izuzetno uspešnoj funkciji na svojoj sestrinskoj aplikaciji, Douyin, dostupnoj širom Azije. Iako nema sumnje da su heštegovi poput #TikTokMadeMeBuiIt podstakli otkrivanje proizvoda na TikTok-u, kupovina uživo još uvek nije uzela maha u SAD. Naravno, TikTok nije prva aplikacija za društvene medije koja pokušava da se okrene e-trgovini. Meta je godinama pokušavala sa Fejsbukom i Instagramom. Pinterest takođe plovi vodama e-trgovine nudeći svojim korisnicima lakši i brži način do onoga što vide. Međutim, ti napori još nisu dali neke veće rezultate.

Pročitajte i:  Indija je prva zemlja koja je zabranila TikTok zbog bezbednosnih razloga

Od sada, kartica Prodavnica je dostupna za 40 procenata korisnika TikTok-a. Ova funkcija će se postepeno uvoditi i postati dostupna svim korisnicima početkom oktobra.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: