Data centri 2024

Tinder započinje testiranje video chat opcije

U vreme kada je neverovatno teško nekoga videti lično, a kamoli izvesti na romantičan sastanak, Tinder svojim korisnicima nudi praktično rešenje: video-razgovori jedan na jedan.

PCPress.rs Image

Kompanija je objavila da je započela testiranje chat funkcije „Face to Face“ (o kojoj smo prvi put pisali u maju) u SAD-u, Brazilu, Južnoj Koreji i nekoliko drugih zemalja. Tinder kaže da je otprilike polovina anketiranih korisnika izjavila da su video chat-ove imali van ovog servisa u proteklih mesec dana, a da je 40% mlađih članova Generacije Z želelo video chat, čak i nakon što se situacija vrati u normalu i budu ponovo u mogućnosti da fizički izlaze.

Kako sprečiti potencijalno uznemiravanje?

Možete da zamislite „Face to Face“ kao još jedan sloj iskustva na Tinder-u. Kada se poklopite sa drugom osobom, oboje morate da omogućite funkciju da biste imali video chat. Takođe možete je isključiti u bilo kom trenutku, u slučaju da vam nije do razgovara sa nekim potencijalnim partnerom za izlazak. Obe strane takođe moraju da se slože sa osnovnim pravilima Tinder-a, koja zapravo pozivaju na razgovore bez golotinje, uznemiravanja i nasilja, prenosi TechCrunch.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Pravo pitanje biće kako Tinder sprečava bilo kakvo potencijalno uznemiravanje pre vremena. Bićete u mogućnosti da ponudite povratne informacije o video chat-ovima nakon završetka, kao i da prijavite korisnike kao i obično. Mešutim kompanija ne kaže da li će učiniti nešto da zaštiti korisnike tokom stvarnih razgovora. Takav pristup može da bude zabrinjavajući za neke korisnike, naročito nakon što je ProPublica pisao o Tinder-ovoj (i matičnoj kompaniji Match Group) labavoj politici proveravanja protiv seksualnih prestupnika. Na kraju, na vama je da napustite poziv ako odlučite da prekinete ćaskanje sa dripcem.

PCPress.rs Image

Jasno je da Tinder još uvek ima puno toga da nauči o tome kako će korisnici usvojiti Face to Face opciju. To objašnjava zašto je toliko pažljiv u vezi sa puštanjem ove funkcije. U SAD-u je dostupna samo u Džordžiji, Virdžiniji, Ilinoisu i Koloradu.

Više nego samo pandemijska pomoć za izlaske, Face to Face mogao bi da se ustoliči kao bitna nova karakteristika Tinder-a. Uostalom, zaista ne možete znati puno o potencijalnom romantičnom paru samo iz tekstualnih poruka i fotografija. Video razgovor jedan na jedan prirodniji je način da se vidi da li ste zaista kompatibilni s nekim. Ali ostaje da se vidi da li Tinder može uspešno da zaštititi svoje korisnike. Kako smo naučili na Internetu, slobodna komunikacija neizbežno vodi ka otvorenim putevima za zloupotrebu.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,