ASUS ROG Flow

Tinejdžer hakovao servere kompanije Apple

Jedan tinejdžer iz Melburna suočio se sa krivičnom prijavom pošto je od početka godine više puta pristupao Apple-ovoj backend mreži. Njegovi advokati tvrde da je to radio „iz prevelike ljubavi prema kompaniji,“ i zbog toga što je to njegov „posao iz snova.“

Naime, pomenuti tinejdžer je tokom svojih akcija uspeo da preuzme 90GB poverljivih fajlova, ali nije najjasnije kojem je tačno delu infrastrukture uspeo da pristupi. Mesecima je uspevao da operiše neprimećen, sve dok tokom racije u kući njegovih roditelja na njegovom kompjuteru nisu pronađeni ukradeni podaci, a u folderu koji je bio “diskretno” obeležen sa “hacky hack hack.” Australijska policija je tom prilikom zaplenila i dva laptop uređaja, telefon, te hard disk.

Ovo, naravno, nije prvi put da su se hakeri zainteresovali za podatke iz kompanije Apple, te su, na primer, ranije već pristupali iCloud nalozima poznatih ličnosti, a preko phishing kampanje, nakon čega su ucenjivali žrtve, te objavljivali njihove kompromitujuće fotografije.

Pročitajte i:  Google Play: Povoljniji uslovi za developere

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,