Google najavio dodatna poboljšanja u rezultatima pretraživanja

Google s vremena na vreme poboljšava funkcije koje utiču na rezultate pretraživanja, kako bi korisnicima pružio ključne informacije koje su u vezi s onim što pretražuju.

PCPress.rs Image

Tako korisnici u okviru rezultata pretraživanja sada mogu da vide i nešto novopolje sa osnovnim informacijama, te temama koje su slične onoj koja se pretražuje. Opcija bi do svih korisnika trebala da stigne u nekoliko narednih dana, tako da još uvek nije vidljiva u svim delovima sveta.

PCPress.rs Image

Stručnjaci iz Google-a ponudili su i objašnjenje koje ilustruje novu opciju, te objasnili da će oni koji u budućnosti, na primer, budu pretraživali razlike između kvarca i granita, u novom polju moći da vide informacije poput cena materijala, prednosti jednog u odnosu na drugi, te druge informacije koje će im pomoći da bolje uporede predmete pretrage. Kada se klikne na bilo koju od informacija u  polju će se pojaviti linkovi koji vode ka relevantnim web-sajtovima, te Google tako nudi odgovore i na pitanja koja nisu postavljena, a za koja smatra da su ključna za temu koja se pretražuje.

Pročitajte i:  OpenAI: Bivši radnici žele da nas upozore da je AI opasan

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: