Tri četvrtine baza podataka migriraće na cloud u naredne tri godine

Analičari iz Gartner-a predviđaju da će 75% baza podataka biti migrirano na cloud do 2022. godine. Pri tome, očekuje se da će samo 5% baza podataka nakon nekog perioda biti vraćeno u lokalne data centre.

PCPress.rs ImageSve više novih aplikacija radi u ovom okruženju što je i glavni činilac prelaska na cloud. Uz to, sve veća potreba za analizom ogromnih količina podataka za razvoj veštačke inteligencije i mašinskog učenja dodatni su faktor koji cloud čine boljim rešenjem od lokalnih baza podataka.

Kompanije sve češće odustaju od izgradnje sopstvenih data centara, jer su shvatile da je rentabilnije i brže rešenje iznajmljivanje cloud servisa od velikih provajdera. Iako na duge staze možda ovo rešenje može da bude skuplje od sopstvenog data centra, prednost je što se novac ne daje odjednom, kao i što je mnogo lakše skaliranje (dokupljivanje ili smanjenje potrebnog prostora). Još jedan trend je postao uočljiv poslednjih godina – kompanije se sve češće odlučuju na tzv. multicloud pristup – upotrebu više cloud provajdera

Pročitajte i:  Više od polovine cloud developera svakodnevno upotrebljava Kubernetes

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,

One thought on “Tri četvrtine baza podataka migriraće na cloud u naredne tri godine

  • 6. July 2019. at 09:32
    Permalink

    I tako i poslednji bastion slobodnog informisanja pade pod kontrolu gospodara sveta…informacije su moooooć .

Comments are closed.