Tri kamere na više od 10% pametnih telefona u 2019. godini

Sledeće godine Samsung će proslaviti deset godina postojanja Galaxy S flagship serije i u skladu s tim želi da jubilarni telefon bude što reprezentativniji. Prethodni izveštaji sugerišu da će Galaxy S10 + imati tri kamere pozadi, a kasnije se saznalo da će imati dve selfi kamere.

PCPress.rs Image

Jučerašnji izveštaj iz Južne Koreje otkrio je kompletnu postavku S10+ kamera koje će se nalaziti na poleđini uređaja, imaće 16 MP regularnu kameru, 13 MP senzor sa telefoto objektivom, dok će treća kamera imati širokougaoni objektiv sa senzorom od 12 MP. Južnokorejska agencija ETNews izvestila je kako je Samsung u početku planirao da opremi samo jedan model iz Galaxy S10 serije sa tri kamere, ali su se planovi promenili i sada će obe varijante dobiti tri kamere.

Još jedan uređaj koji možda dobija tri kamere je sledeća iteracija Galaxy A serije, za koju se pretpostavlja da se zove Galaxy A9 (2019). Ako kompanija nastavi sa planom predstavljanja prvog uređaja iz srednjeg segmenta sa takvom kombinacijom kamera,to će u praksi značiti da će telefon raspolagati sa 32 MP + 8 MP + 5 MP sistemom. Izvor ne otkriva koji senzor će imati širokougaoni ili telefoto objektiv.

Pročitajte i:  Hakovan Samsung Galaxy S21 za 50000 dolara

PCPress.rs Image

Analitičari predviđaju da će u 2019. godini više od 10% proizvedenih pametnih telefona imati tri kamere, s obzirom da će se LG i Samsung pridružiti Huawei-u u trci sa tri kamere. Povećanje broja kamera će dovesti do povećane proizvodnje senzora i poboljšanih poslovnih rezultata za proizvođače kao što su Samsung, MCNEX, CamSys i drugi.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,