BIZIT 2022

Tropsko voće u telefonima

PCPress.rs ImageHTC je, očekivano, predstavio Windows Phone 7 Mango telefone. Titan i Radar duo su hardverski dostigli sledeću stepenicu u razvoju. Pokreću ih procesori na 1,5 GHz i 1 GHz respektivno, sa po 512 MB RAM memorije i kamerama od 8 odnosno 5 MP. Ekrani dijagonale 4,7 i 3,8 inča WVGA rezolucije, S-LCD tipa, nagoveštavaju okvirne dimenzije telefona i predviđene ciljne grupe. Titan je pre svega namenjen zahtevnim korisnicima, koji ne prezaju od velikih telefona, a Radar pokriva širu populaciju, koja od telefona očekuje da pre svega bude telefon.

Mango (WP7,5) će pokušati da popravi štetu koja se desila sa izlaskom WP7. Da vas podsetimo, izlaskom nove verzije operativnog sistema, Microsoft je drastično smanjio svoj udeo na tržištu mobilnih telefona, što je presedan. Mango osveženjem, uvedeno je preko 500 poboljšanja: počevši od „konverzacijskog pogleda“ na e-mail prepisku, za koju MS tvrdi da je mnogo pregledniji za duge diskusije, objedinjavanje SMS, instant i Facebook poruka, IE9 za brže „internet iskustvo“, preko uvođenja multi tastinga i ostalih preko potrebnih funkcionalnosti.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

PCPress.rs ImageNadamo se da su u Microsoftu uradili dobar posao, jer W8 stiže tek 2012. godine, a sa osmicom možemo očekivati pravu sinergiju računara i telefona.

Izvor: HTC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,