Top50 Glas publike

Tržište mobilnog plaćanja do 2022. godine vredno 1,3 biliona dolara

Prema novom istraživanju koje je objavljeno na sajtu ResearchAndMarkets, tržište mobilnog plaćanja će u narednim godinama doživeti veliki rast te bi njegova vrednost do 2022. godine trebalo da bude 1,3 biliona američkih dolara.

PCPress.rs Image

Ističe se veliki rast platformi za mobilno plaćanje kako na razvijenim tako i na tržištima u razvoju, a za 2019. godinu se spominje dinamično tržište kao i mnogobrojne kompanije koje su se uključile na tržište (Amazon, Facebook i kompanije s tržišta mobilnih uređaja kao što su Apple, Google, Samsung i Huawei). Platforme kao što su Google Pay, Samsung Pay, Apple Pay, Huawei Pay i Xiaomi Mi Pay zaslužne su za širenje mobilnog plaćanja.

Istraživanjem su obuhvaćena mobilna plaćanja putem digitalnih novčanika, NFC-a, QR kodova, transfera novčanih sredstava putem SMS-a to jest uopšteno sve alternative klasičnom plaćanju gotovinom i klasičnom plaćanju kreditnim karticama.

Do 2022. godine tržište bi trebalo da zabeleži rast vrednosti sa sadašnjih 348 milijardi dolara na 1,3 biliona dolara. U istraživanju se spominju i telekomunikacijski operateri koji nude vlastite usluge mobilnog plaćanja.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: