Twitch ima novi pristup o seksualnom sadržaju

Platforma sada dozvoljava prethodno zabranjeni seksualni sadržaj, pod uslovom da je pravilno označen.

PCPress.rs Image

Twitch je takođe promenio svoj algoritam

Twitch je konačno pojednostavio svoje zbunjujuće smernice o seksualnom sadržaju nakon jednog incidenta. Navodno, jedan od kreatora se pojavio go do pojasa u strimu.

Incident je naterao korisnike da se zapitaju kakav sadržaj zapravo može da se pojavi. Nakon povratnih informacija od korisnika, Twitch je spojio dva odvojena dela o politici vezanoj za seksualni sadržaj na svojoj platformi. Sada su navodno neki materijali koji su ranije bili zabranjeni sada dozvoljeni. Jedini uslov je da su pravilno označeni.

Twitch sada dozvoljava određeni tip sadržaja koji ističe delove tela kao što su „grudi, zadnjica i predeo oko karlice“. Twitch priznaje da je ovo pravilo dovelo do nepravednih kazni za strimere koji su žene, stvarajući neravnotežu u njihovom postupanju u tim situacijama.

Sada, platforma takođe dozvoljava strimove koji prikazuju crtane, animirane ili vajane grudi, genitalije ili zadnjicu. Ipak, izmišljeni seksualni činovi i masturbacija su i dalje zabranjeni. Video snimci koji prikazuju natpise na grudima i zadnjici predstavnica ženskog pola sada su takođe dozvoljeni. Takođe, dozvoljeni su i video snimci koji sadrže plesove striptiza. Sa druge strane, plesni pokreti koji uključuju “tverkovanje” sada mogu biti prikazani u video snimcima čak iako nisu specijalno označeni kao takvi.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Pored pojašnjenja oko svoje politike o seksualnom sadržaju, Twitch je takođe promenio algoritam na svojoj početnoj stranici. Sada se više neće preporučivati sadržaj koji je označen kao: droga, opijanje, prekomerna upotreba duvana, nasilni prikazi, kockanje i seksualne teme.

Twitch navodi da iako gledaoci moraju svesno da kliknu na video snimke na početnoj stranici da bi ih gledali, delovi strimova sa tim temama i dalje su bili vidljivi čak i onima kojima bi moglo biti nelagodno da ih gledaju. Sada korisnici moraju eksplicitno da traže video snimke koji sadrže takve teme.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: