Elon Musk želi da otvori univerzitet u Teksasu 

Elon Musk planira da otvori univerzitet u Ostinu u Teksasu, navodi se u izveštaju Bloomberg. Poreska prijava za Muskovu dobrotvornu organizaciju, The Foundation, otkriva da milijarder želi da doprinese 100 miliona dolara za izgradnju osnovnih i srednjih škola fokusiranih na STEM pre nego što otvori univerzitet „posvećen obrazovanju na najvišim nivoima“. 

PCPress.rs Image

Fondacija je podnela zahtev za oslobađanje od poreza Poreskoj službi u oktobru 2022, a Blumberg kaže da je odobren u martu ove godine. Kao što je navedeno u dokumentaciji, univerzitet će ponuditi instrukcije od strane „iskusnog fakulteta“ u predmetima kao što su matematika, nauka, inženjering i fizika, pored „praktičnog iskustva učenja uključujući simulacije, studije slučaja, projekte izrade/dizajna i laboratorije .” Škola će takođe tražiti akreditaciju od strane Južne asocijacije koledža i Školske komisije za koledž. 

Aplikacija takođe nudi neke detalje o planiranim školama K-12, koje će se fokusirati na podučavanje STEM predmeta „i drugih tema“. Očekuje se da će početni upis početi sa oko 50 učenika, „sa ciljem da se njegov upis vremenom poveća“. Musk bi takođe mogao da otvori školu fokusiranu na obrazovanje u Montesori stilu kao deo njegovih planova da izgradi grad u Teksasu, navodi se u izveštaju Wallstreet Journal. 

Pročitajte i:  AI će postati pametniji od čoveka do kraja 2025.

Ovo nije prvi put da se Musk bavi obrazovanjem. Musk je 2014. otvorio instituciju pod nazivom Ad Astra za svoje petoro dece i mali broj drugih učenika. Međutim, Musk i suosnivači škole zatvorili su Ad Astru i otvorili Astru Novu 2020. godine, školu samo na mreži koja je od prošle godine imala oko 50 redovnih učenika.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: