BIZIT plus

Twitch: Nijedna lozinka nije otkrivena

Twitch je uveren da je „uticaj na korisnike bio minimalan“.

PCPress.rs Image

Nijedna lozinka Twitch-a nije otkrivena u nedavnom značajnom kršenju bezbednosti usluge live streaminga, navodi kompanija. U najnovijem izveštaju o incidentu, Twitch je rekao da je siguran da sistemima koji skladište heširane akreditive za prijavu nije pristupljeno, kao ni ACH/bankovnim podacima. Takođe je rečeno da, Twitch ne čuva potpune brojeve kreditnih kartica.

Promena konfiguracije servera?

Nakon pregleda informacija u izloženim datotekama, Twitch kaže da je narušavanje bezbednosti “uticalo samo na mali deo korisnika, a uticaj na klijente je bio minimalan”. Procurele informacije su uglavnom sadržale dokumente izvornog koda i skup detalja o isplatama za streamer-e.

PCPress.rs Image

Twitch je ranije otkrio da je morao zbog bezbednost da resetuje sve ključeve streamer-a. Tada je došlo do promene konfiguracije na serverima. Twitch je zatim obezbedio uslove za dobijanje novog ključa u zavisnosti od softvera koji streamer-i koriste za emitovanje. Tada je rešio problem i preduzeo mere za jačanje svojih sistema. “Preuzimamo odgovornost da vaše podatke zaštitimo vrlo ozbiljno”. “Preduzeli smo korake da dodatno zaštitimo našu uslugu i izvinjavamo se našoj zajednici,” napisao je Twitch.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane