Twitch olakšao kvalifikaciju za Partner Plus program

Ranije ovog leta, Twitch je ponudio neke dobre vesti strimerima frustriranim podrazumevanim udelom u prihodu platforme, koji deli zaradu između kompanije i kreatora 50:50. Sa lansiranjem Twitch-ovog novog Partner Plus programa, strimeri bi uskoro mogli da se kvalifikuju da umesto toga uzmu 70% svoje zarade.

PCPress.rs Image

Povoljniji uslovi zarade na Twitch-u za kreatore

Da bi se kvalifikovao za Partner Plus, Twitch zahteva da strimeri imaju najmanje 350 plaćenih pretplatnika tri meseca uzastopno. Zahtevi su oštri s obzirom na to koliko teško može biti da se izgradi traka na sajtu i ne poboljšava stvari za nove strimere koji tek počinju.

Na Twitch-u, plaćeni pretplatnici dobijaju posebne pogodnosti, uključujući strimove bez oglasa, značke za ćaskanje, pristup ćaskanju samo za pretplatnike i posebne strimove pretplatnika. Iako su manje uobičajene, skuplje pretplatnice Nivoa 2 i Nivoa 3 nude obožavaocima kanala posebnu oznaku i dodatne emocije koje se pojavljuju u ćaskanju.

Sada, pretplatnici za nivo 1 se računaju kao jedan bod, pretplatnici za nivo 2 se računaju za dva poena, a za nivo 3 za šest poena. Uslov od 350 pretplatnika je sada ukupan broj „Partner Plus poena“ koji je strimer potreban da bi se kvalifikovao za program.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Kanali koji uspeju da pređu prepreku od 350 pretplatnika biće upisani u povoljniji udeo prihoda na 12 meseci, čak i ako njihova plaćena baza pretplatnika kasnije padne ispod praga. Za strimere koji naprave rez, prvih 100.000 dolara koje zarade na platformi biće podeljeno na 70:30, ali zarada se podrazumevano vraća na 50:50 kada pređu tu granicu.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: