BIZIT plus

Google fotografijama sada se može bezbedno pristupiti sa više uređaja

Neka ažuriranja se objavljuju u Google slikama koja bi trebalo da olakšaju obezbeđenje i pristup vašim osetljivim slikama na svim vašim uređajima. Od danas, funkcija zaključane fascikle — koja omogućava korisnicima Android-a da sakriju određene fotografije i video zapise iza lozinke — stiže na iOS i veb korisnike, sa novom opcijom za pravljenje rezervnih kopija zaključanih fascikli za pristup tim šifrovanim slikama na više uređaja uz pomoć Google-ovog oblaka.

PCPress.rs Image

Zaključani folder je zgodna funkcija ako imate osetljive slike ili video zapise koje biste radije držali podalje od znatiželjnih očiju. Ne samo da zaključani folderi pružaju sloj zaštite lozinkom, već se zaštićene datoteke neće pojavljivati u vašem fidu fotografija ili drugim aplikacijama, što bi trebalo da pomogne da se izbegnu bilo kakve neugodne situacije prilikom pomeranja kroz različite biblioteke aplikacija.

Na pitanje, Google kaže da je sadržaj zaključane fascikle sa rezervnom kopijom u oblaku napravljen tako bezbedno. „Štitimo ove podatke višestrukim slojevima bezbednosti, uključujući vodeću tehnologiju šifrovanja kao što je HTTPS i šifrovanje u mirovanju“, rekao je portparol Googlea u razmeni e-pošte sa The Verge. Bez obzira na to, Google kaže da ne morate da koristite novu funkciju rezervne kopije ako ste zabrinuti zbog premeštanja vašeg osetljivog sadržaja u oblak – što rezultira bezbednim skladištenjem u zaključanoj fascikli na samom uređaju.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Stranica podešavanja u Google fotografijama je takođe ažurirana tako da je lakše locirati i prilagoditi kontrole privatnosti i druga podešavanja. Novi izgled zamenjuje staru stranicu sa podešavanjima, dodajući odeljke za privatnost, rezervne kopije, deljenje, obaveštenja i još mnogo toga.

Gigant za pretragu je rekao da sva ova novost u Google fotografijama „počinje da se pojavljuje danas“, tako da bi moglo potrajati da vidite da ove funkcije stižu na vaše uređaje.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,