BIZIT plus

Twitch uvodi fundraising alate za strimere

Twitch kreatori će uskoro moći da prikupljaju novac u dobrotvorne svrhe direktno na platformi za striming. Kompanija je pokrenula zatvorenu beta verziju Twitch Charity. Donacije će biti obrađene preko Paypal Giving fonda.

Twitch uvodi fundraising alate za strimere

Twitch je dozvolio kreatorima da doniraju 100% svog prihoda

Tradicionalno, gledaoci daju donacije putem pretplatnika i bitova, nakon čega strimeri moraju da se oslone na dobrotvorni portal third-party kao što je Tiltify da bi zapravo poslali novac svojoj odabranoj organizaciji. Lansiranjem sopstvenog dobrotvornog proizvoda, Twitch će izbaciti posrednika i verovatno će olakšati organizovanje prikupljanja sredstava i doniranje jednoj.

Prikupljanje sredstava na Twitch-u je poslednjih godina postalo je značajan izvor novca. Humanitarni strimovi mogu lako prikupiti šesto ili sedmocifrene sume, posebno ako je u pitanju veliki strimer ili druga poznata ličnost. Poznati kreatori mogu lako da prikupe milione dolara pomoću dobrotvornih strimova. Prošlogodišnji Z događaj je prikupio 11,5 miliona dolara za akciju protiv gladi za oko 72 sata.

Dodatna prednost izvorne funkcije prikupljanja sredstava je to što kreatori neće biti podložni naknadama za funkciju third-party. Za razliku od Tiltify-a, Twitch je odlučio da dozvoli kreatorima da doniraju 100% svog prihoda i odustaće od poreskih olakšica. Kreatori će biti nasumično odabrani za zatvorenu beta verziju Twitch Charity. Za sve ostale, Twitch očekuje da će ovu funkciju predstaviti većini partnera i filijala kasnije ove godine.

Pročitajte i:  Twitch proširuje svoj Partner Program kako bi omogućio svojim strimerima da zarade više novca

Izvor: Engadget

Facebook komentari: