BIZIT plus

Twiter je potvrdio da radi na „Hide Tweet“ opciji

Twiter razvija novu opciju koja će dati korisnicima mogućnost da zaštite svoju konverzaciju. Opcija će biti dostupna kada kliknete na „Share“ dugme na tvitu (čija je ikonica takođe osvežena). Kao što joj i ime kaže „Hide Tweet“ funkcija je alternativa isključivanju ili blokiranju korisnika, ali ipak omogućava malo veći stepen kontrole nad konverzacijom. Pored ove, biće na raspolaganju još jedna opcija, „View Hiddent Twitts“, koja dozvoljava korisniku da otkrije tvitove koje su ranije bili skriveni.

PCPress.rs Image

Ovu novu buduću funkcionalnost otkrio je Džen Mančung Vong u kodu za Twitter Android aplikaciju, a svoje saznanje je objavio juče. Iz Twitter-a je stigla potvrda da to jeste funkcionalnost na kojoj se trenutno aktivno radi u kompaniji. Takođe, u jednom od svojih ranijih intevjua, CEO Twitter-a, Džek Dorsej, priznao je da Twitter najveći deo tereta stavlja na „žrtve zlostavljanja“, što je ocenio kao neuspeh za kompaniju, ali je tada naglasio da oni istražuju nove načine kako da proaktivno zaustave takve „napade“.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

Odmah nakon objave, počele su da se pojavljuju mišljenja da bi jedna takva opcija mogla da se iskoristi da korisnici uklone kritike, ali ne samo na svoj račun (što je već moguće sa opcijama za „mutiranje“ i blokiranje), već za sve koji prate tok Twitter odgovora. Kao jedan od argumenata protiv ove opcije navodi se da će političari moći da uklanjaju tvitove koji ih kritikuju i koji su argumentovano upereni protiv njih. Korisnici neće biti u mogućnosti da vide te tvitove i verovatno će im promaći, jer će opcija za njihovo otkrivanje biti takođe „skrivena“ u menijima. Neki od korisnika neće znati da je pronađu, a neki jednostavno neće želeti da se bakću s tim, ali je poenta da će i jedni i drugi možda propustiti važne i relevantne informacije u konverzaciji.

S druge strane, postavljanje originalnog postera u situaciju da može da kontroliše šta će ostali korisnici da vide, može ljudima stvori osećaj komotnosti prilikom deljenja sadržaja, što će svakako pomoći i u povećanju broja korisnika ovog servisa. Takođe, očekuje se da će ova opcija podstaknuti debate, jer korisnici neće morati da strahuju od „hejterskih“ tvitova.

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: